Overzichtsfoto tuin
Overzichtsfoto tuin
advertorial

Hovenier Mocking zorgt voor vakantiegevoel in de tuin

1 juli 2020 om 12:27 Nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE Hovenier Rob Mocking uit Wijk bij Duurstede ziet dat mensen in deze tijd meer oog hebben voor de tuin, omdat zij nu veel meer thuis werken.

Mocking Hoveniers heeft bij een echtpaar in Wijk bij Duurstede de tuin van ongeveer 2000 m² ontworpen en aangelegd. De tuin bestaat onder andere uit kleurrijke borders, pergola’s een vijver en fruitbomen. Alle beplanting past in deze streek. De bewoner vertelt: ,,Het is een fijne tuin, we genieten er zo van, zeker nu we thuis werken.” Aanvankelijk waren ze van plan om de tuin zelf aan te leggen, maar toen ze zagen wat dit inhield, besteedden ze alles uit aan Mocking Hoveniers. Zij kozen bewust voor deze lokale hovenier omdat hij de woonomgeving kent en weet welke planten het hier goed doen. Bovendien: ,,Als er iets is, is het zo geregeld,” aldus de bewoner.

Mocking Hoveniers heeft de oude tuin verwijderd en vervolgens opnieuw aangelegd. Als eerste werd het ontwerp gemaakt. Bewoner: ,,Het was meteen goed.” De tuin is zoals ze wilden; onderhoudsvriendelijk en goed voor de natuur.

KLEURRIJK Rob: ,,Het is een moderne tuin, die landelijk gelegen is. Bij het huis is het modern en strak en hoe verder weg, hoe landelijker het wordt.” Bij de oprit staan appel-, peren- en pruimenbomen. Bij het terras dat aan het huis grenst, bloeien roze rozen. Naast en achter de bungalow staan borders vol met gele, paarse en rode bloemen, zoals salvia’s, ridderspoor en zonnehoed. Er zijn grote gazons, er is een 20 meter lange vijver en achterin staat een zitje onder oude bomen. Rob: ,,Een tuin moet in elk seizoen mooi zijn, met verschillende bloeikleuren en bloeitijden.”

Bewoner: ,,De tuin nodigt uit om er lekker in te zitten of dingen te doen en is ook aantrekkelijk voor dieren.” Daarom ziet ze er veel vogels, bijen en zelfs een egel. ,,Het is mooi dat de tuin tussen de weilanden opgaat in de natuur.”

WEINIG ONDERHOUD ,,Het is prachtig, we kunnen er optimaal van genieten omdat ik niet zoveel bezig ben in de tuin.” Er staan veel planten bij elkaar, waardoor het snel volgroeit en minder onderhoud nodig is. Het meeste onderhoud besteedt ze uit aan Mocking: ,,Hij heeft medewerkers in dienst die ik alles kan vragen, ze weten zoveel van planten.” Rob: ,,Het is leuk dat het zo gewaardeerd wordt…Het is fantastisch als je na afloop ziet dat de tuin zo geworden is als je had bedoeld.”

Mocking Hoveniers is samen met andere zelfstandige hoveniers aangesloten bij de Coöperatie Dutch Quality Gardens. Zij bundelen hun kennis en expertise. De ondernemers die hier lid van zijn moeten aan verschillende criteria voldoen, waaronder gekwalificeerd personeel in dienst hebben.

MEER INFORMATIE Dutch Quality Gardens Mocking Hoveniers, www.mockinghoveniers.nl, tel: 0343 573391

door Karin Tim-Mijland

Tuin richting kanaal
Pergola
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie