Pinautomaat Rabo verdwijnt

29 november 2017 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK De pinautomaat van de Rabobank in de Dorpsstraat in Bunnik verdwijnt over twee weken, per 14 december. De Rabobank Rijn Heuvelrug geeft als reden dat er sinds vorig jaar meer plofkraken geweest zijn bij automaten van de Rabobank.

Agnes Corbeij

Rabobank Rijn en Heuvelrug heeft een analyse laten maken van alle locaties met een geldautomaat. Hierbij is per locatie bekeken of en welke maatregelen nodig zijn. Daarbij werd meegenomen dat er nog een automaat van ING in Bunnik staat en er dus geld gepind kan worden, al is het bij de concurrent. De dichtsbijzijnde pinautomaat van de Rabobank is in Zeist.

Wilfred Smit, directeur Particulieren: "Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit zorgt, naast financiële schade en overlast, voor risico's voor direct omwonenden. Om de veiligheid van deze mensen te waarborgen hebben we besloten de automaat in Bunnik te sluiten. Het aanwezig zijn van voldoende andere geldautomaten in de directe omgeving heeft bij deze beslissing nadrukkelijk meegewogen."

In 2013 was de automaat in Bunnik doelwit van een plofkraak. Daarna werd de automaat iets verderop terug geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie