Bijna duizend wandelaars

30 augustus 2017 om 00:00 Voorpagina

WERKHOVEN In totaal liepen bijna duizend mensen een van de varianten van de Leientocht van afgelopen weekend. Op zaterdag gingen 502 mensen van start, op zondag waren het er 423.

Bert Fluitman

Veel deelnemers komen naar Werkhoven vanwege de bijzondere routes, over paden die normaal afgesloten zijn bijvoorbeeld. Dit is mogelijk door een goede samenwerking met boeren, fruittelers, landgoedeigenaren en klompenpad-beheerders. Zo was dit keer onder anderen landgoed Beverweerd onderdeel van bijna alle routes.

Een ander groot pluspunt is de goede organisatie en fantastische vrijwilligers. Het liep ook dit jaar weer gesmeerd. Terwijl Werkhoven zaterdag nog in diepe rust was, verzamelden de eerste auto's zich op het plantsoen voor de kerk in Werkhoven. Om 7.00 uur was er koffie voor de lopers van de 30- en 40-km lopers, die traditioneel ruim voor de officiële starttijd in grote getale aanwezig waren.

Het weer was prachtig en de vroege lopers kwamen reeën tegen en onverwachts vloog een roofvogel geschrokken weg. Op zaterdag werd er extra genoten door de vroege vogels, wegens grondmist. Achteraf sprak iedereen weer van een geslaagd Leientocht weekend en er werd weer veel geld opgehaald voro het Dak van Werkhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie