Witte Kerkje wordt nog witter

Voorpagina

ODIJK Het Witte Kerkje van de Protestantse Gemeente Odijk wordt in twee weken tijd opnieuw wit gemaakt, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Ook de leien op het torentje worden vervangen. Eind deze week zullen de werkzaamheden afgerond worden.

Agnes Corbeij

Hans Landzaat, beheerder van het gebouw: "De binnenkant van de muren wordt gerestaureerd, dat wil zeggen dat de losse stukken eraf gehakt zijn. Daarna worden de muren weer glad en uiteindelijk wit gemaakt." De delen die eraf gehaald moesten worden, waren groter dan vooraf gedacht. "Er bleek meer vocht in te zitten dan we dachten."

Ook op de toren kwamen de dakdekkers nog extra werk tegen. "Er bleek houtrot onder de leien te zitten. Er zijn dus stukken hout vervangen." Een groot probleem waren deze extra werkzaamheden niet. Landzaat: "Je weet bij zo'n gebouw dat je van alles tegen kan komen."

In totaal duren de werkzaamheden twee weken. Afgelopen weekend was er dan ook geendienst in de kerk. Of die er deze week wel zal zijn, is nog even de vraag. "De muren moeten nog drogen, daarvoor komt apparatuur te staan. Misschien doen we de dienst in de consistorie. Het is zomer en er is toch geen kinderopvang in deze maanden."

advertentie