Van Gardingen ontslagen

Voorpagina

WERKHOVEN SV Aurora heeft hoofdtrainer Rob van Gardingen twee weken geleden per direct de laan uit gestuurd. De trainer had eerder zelf al besloten na dit seizoen te vertrekken, omdat er teveel onzekerheid is over de selectie. De club heeft besloten ook de laatste drie wedstrijden zonder hem te stellen.

Agnes Corbeij

Rob van Gardingen is sinds het huidige seizoen trainer bij SV Aurora. Het team kroop omhoog op de ranglijst. Twee maanden geleden maakte Van Gardingen bekend dat hij niet nog een jaar blijft, omdat hij geen zekerheid heeft over de selectie. Hij besloot vanaf seizoen 2017/2018 SV Zeist te gaan trainen.

CHEMIE Na dat besluit zijn er gesprekken geweest tussen Van Gardingen en de mensen van SV Aurora. Lucas van Leeuwen, voetbaltechnische zaken: "Helaas is gebleken dat de chemie tussen trainer en spelers gaandeweg het seizoen verdwenen is. Aangezien we er nog steeds goed voor staan en de ambitie hebben om de nacompetitie te bereiken, is het zaak dat alle neuzen dezelfde kant op staan in de resterende wedstrijden."

Het gebeurt niet vaak, dat een trainer op dit moment in de competitie weggestuurd wordt. Van Leeuwen: "Het was geen makkelijke keuze, maar het is nodig om de groep te motiveren om de laatste drie wedstrijden tot een goed einde te brengen en daarmee dus deelname aan de nacompetitie te bewerkstelligen."

TAKEN De taken van Rob worden tot het eind van het seizoen overgenomen door de technische staf die bestaat uit Egbert Molenaar, Lucas van Leeuwen en Ton van Dam. Vanaf volgend seizoen wordt de groep getraind door Henne Florie.

advertentie
advertentie