Nieuwe winkel

Voorpagina

WERKHOVEN Op Nationale Molendag, 13 mei, is de Korenmolen in Werkhoven, Rijn en Weert, open. Dan kan iedereen de nieuwe inrichting bewonderen. Molenaar Michel Strik werkte met vrijwilligers aan een nieuwe kast voor de meelproducten, een nieuwe balie en een bankje, alles van steigerhout.

Agnes Corbeij

Michel: "Door onze samenwerking met molenaar Sven Verbeek uit Veen hebben we veel meer producten dan het tarwemeel dat we zelf malen. Wij hebben maar één koppel stenen en malen daardoor geen andere meel. In Veen gebeurt dat wel en die soorten, zoals boekweit, rogge en spelt, verkopen we daardoor ook hier."

Al die soorten meel stonden niet zo netjes uitgestald. "Daarom hebben we deze stelling gemaakt. Mensen kunnen het meel zelf uit het schap pakken." De grote oude balie is verwijderd. "Die stond behoorlijk in de weg."

Molendag wordt echt een evenement, waarbij ook streekproducten worden verkocht en wafels gebakken. Kinderen kunnen koekjes bakken en natuurlijk is er een rondleiding door de molen. Mensen van Bunninchem komen hun producten van de dagbesteding verkopen en La Rucci is aanwezig met zijn producten. Ook worden er mijlpaaltjes verkocht, voor Bunniks Ride. De molen is open van 11.00 tot 16.00 uur.

advertentie
advertentie