Koeien naar buiten, bloesem ontwaakt

19 april 2017 om 00:00 Voorpagina

WERKHOVEN De koeien van de Ossenwaard in Werkhoven gaan op 22 april om 11.00 uur voor het eerst weer naar buiten. Rondom deze gebeurtenis wordt een lentedag georganiseerd door kaasboerderij De Ossenwaard en fruitteeltbedrijf Landrust.

Op de kaasboerderij komt de bezoeker veel te weten over ambachtelijke boerenkaas. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het boerderijmuseum met ambachtelijke bakkerij (anno 1920) in werking. Tijdens de Lentedag bakt bakker Jan hier heerlijke lekkernijen.

Op het fruitteeltbedrijf Landrust komt u meer te weten over het telen van appels en peren. Hier presenteert Redlove Nederland B.V. ook haar producten. Deze bijzondere roodvlezige appel wordt op het Molenspoor geteeld.Op beide bedrijven is er een optocht met paarden, spelactiviteiten voor jong en oud, diverse lunchmogelijkheden, aanbod van streekproducten en vele andere bezienswaardigheden.

Toegang is geheel gratis. Tijdens de Lentedag is een gratis pendeldienst beschikbaar tussen beide bedrijven, door middel van tractoren en fruittreintjes. Parkeren graag op de parkeerplaats op Molenspoor 6.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie