Een nacht zonder dak

Voorpagina

BUNNIK Tijdens de Oranjemarkt in Bunnik wordt geld ingezameld voor het goede doel. De jongeren doen dat op hun eigen manier. Overdag steken zij de handen uit de mouwen op de Oranjemarkt zelf, 's avonds bouwen zij hun eigen onderkomen. Daar brengen zij de nacht door, om te ervaren hoe het is om geen huis te hebben. De jongeren halen hiermee geld op voor projecten met straatjongeren van stichting Tear.

Agnes Corbeij

Nacht onder Dak wordt elk jaar georganiseerd door stichting Tear, in heel Nederland. Tear helpt bijvoorbeeld bootvluchtelingen die eenmaal in Europa vaak hun eigen onderkomen moeten verzorgen. In Mumbai, India, leven ontzettend veel mensen in krottenwijken. Het leven is daar gevaarlijk. Mensenhandel komt veel voor en meisjes en vrouwen lopen het risico om seksueel misbruikt te worden. Tear helpt de mensen daar, net als in Bolivia en Kenia.

Dit jaar wordt op 31 plekken Nacht Zonder Dak georganiseerd, waaronder dus in Bunnik. Hier wordt het georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente, maar ook jongeren van buiten de kerk zijn van harte welkom om mee te doen. Op dit moment hebben negen jongeren zich opgegeven, daar kunnen nog best meer bij. Aanmelden kan via nachtzonderdak.nl

advertentie
advertentie