Marathon door het dorp

22 maart 2017 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK Zesduizend hardlopers kwamen afgelopen zondag door Bunnik, als deel van het parcours van de 36e editie van de Utrecht Science Park Marathon.  Maar liefst 38 verschillende nationaliteiten verschenen aan de start, bestaande uit toplopers en bijna 6000 sportievelingen.

Agnes Corbeij

De lopers van de hele marathon kwamen twee keer door Bunnik, waar ook een waterpost stond. Bij Vechten liepen ze de Rhijnauwenselaan op, langs het theehuis, over het Vagantenpad  om zo Bunnik in te lopen. Via de Kampweg en de Langstraat werden ze over het bruggetje gestuurd. Daar stond flink wat publiek om de lopers aan te moedigen en van een beker drinken te voorzien. Via de Grotelaan en de Rijnsoever liepen ze om fort Rijnauwen heen en daarna weer richting de Uithof, waar de finish was.

Loopgroep Bunnik is partner van de Utrecht Science Park Marathon en leden van de loopgroep zetten zich in als vrijwilliger bij de waterpost. Ook Om Odijk had een rol als partner van de marathon. Verschillende snelle lopers gebruikten de 10-kilometerrun van het Odijkse hardloopevenement van vorige week als laatste trainingsrondje.

De marathon werd uiteindelijk gewonnen door de 29-jarige Paul Zwama, met een tijd van 02:34:04. Hij liep in Bunnik weg bij zijn concurrenten en kwam alleen over de finish. Hij had bijna vier minuten voorsprong op de nummer twee, Ad Sluijter. Bij de vrouwen won Maria Magdalena Veliscu uit Boekarest de hele marathon in 02:59:02.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie