Extra grote tentoonstelling

1 februari 2017 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK Omdat Teken- en schildervereniging Drieluik Dome dit jaar 15 jaar bestaat, werd de jaarlijkse midwinter expositie uitgebreid met een aparte teken- en schilderwedstrijd rond het thema 'Wat een feest, wat een kleurenweelde'. Deze ingeleverde kunstwerken werden beoordeeld door een professionele externe jury. Ghodsieh Badcoubei sleepte deze prijs in de wacht.

Agnes Corbeij

Het schilderij voor de publieksprijs van de midwinterexpositie werd, zoals ieder jaar, door het aanwezige publiek gekozen. Wilma Wessels, Riet Klever en mevrouw Betty Oddens wonnen deze prijzen. Tientallen mensen kwamen de schilderijen bekijken in MFA de Kersentuin.

FUSIE Drieluik Dome ontstond 15 jaar geleden uit de samenvoeging van twee aparte verenigingen. Drieluik uit Bunnik en Dome uit Odijk. De vereniging heeft vele locaties gekend, in chronologische volgorde: Het Victoria gebouw, een school aan de IJssel de Schepperstraat, het scoutinggebouw, De Gaarde, het atelier van Luigi Amati en sinds twee jaar MFA de Kersentuin. Hier hoopt de vereniging voorlopig te blijven.

STABIEL Het aantal leden is door de jaren heen gekrompen van 50 naar 30, maar is nu alweer jaren stabiel. Op maandagmiddag, maandagavond en donderdagochtend worden er lessen gegeven door drie verschillende gediplomeerde docenten. Zij stellen een jaarlijks programma op, dat de meeste leden volgen. De flexibiliteit is echter groot.

Om het jubileumjaar te vieren gaan de leden van de vereniging een aantal keer naar een tentoonstelling en worden er in huis workshops gegeven. Daarbij zijn ook introducées van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie