Wegwaaiende PMD zakken

25 januari 2017 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK Bewoners klagen over het ophalen van de zakken met PMD afval. Zeker op winderige dagen, zoals op 11 januari het geval was, waaien de zakken van stoepen af  - tegen geparkeerde auto's aan, of ze belanden in struiken of in de goot. Ook voor de ophaaldiensten moet dat toch geen pretje zijn?

Op Facebook werd een oplossing geopperd: een kroonring. Dat is een ring met haakjes die om een lantaarnpaal kan worden bevestigd en aan zo'n haakje hang je de zak. Een inwoner probeerde het direct uit, door met een tie-wrap een haakje aan een lantaarnpaal te bevestigen. Andere ideeën zijn om de zakken aan elkaar te binden en dan om een lantaarnpaal te leggen, of om hem aan het tuinhek te hangen.

't Groentje informeerde bij de gemeente of een kroonring bijvoorbeeld een idee is voor Bunnik? De gemeente vindt het te vroeg om de ringen aan te brengen. Zij wil eerst haar oor te luisteren leggen bij gemeente die er ervaring mee hebben.

De gemeentewoordvoerder zegt dat de gemeente dit jaar opnieuw een keuze gaat maken over de wijze van inzameling van het huishoudelijk afval voor de toekomst. Hierbij wordt ook gekeken naar proeven in de regio met een 4e kliko en ondergrondse containers. Daarom wil de gemeente nu geen investeringen doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie