Brievenbus opgeblazen

18 januari 2017 om 00:00 Voorpagina

WERKHOVEN De politie is op zoek naar de daders van het opblazen van de brievenbus van Het Kwartier in Werkhoven. Rond de jaarwisseling werd deze totaal vernield, door vuurwerk.

Agnes Corbeij

Wijkagenten Ruud de Bruin en Pascal Tatuhey zijn op zoek naar de daders. "Uiteraard willen wij weten of mensen iets waargenomen hebben. Nog mooier zou zijn als de dader(s) zich bekend maken."

Burgemeester Ostendorp was zeer onaangenaam verrast over de opgeblazen brievenbus. "De jaarwisseling is heel rustig en gezellig verlopen, daar ben ik erg blij mee. Dat de brandweer in het geheel niet heeft hoeven uitrukken en dat maar bij een enkel incident politie-inzet nodig was. Ik ben ook blij dat de vuurwerkschade opnieuw duidelijk minder is dan bij de vorige jaarwisseling." De schade bedroeg deze keer 3025 euro, tegen 4600 euro in 2015/2016 en 4930 euro in 2014/2015.

Wel baalt Ostendorp van de kapotte brievenbus. "Maar tegenover al die gunstige zaken staat dat liefst de helft van die totale schade toe te schrijven valt aan één opgeblazen brievenbus in Werkhoven. Daar baal ik ontzettend van. Je blijft daar gewoon van af. Ik hoop dat we de daders vinden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie