Het dak kan erop

21 december 2016 om 00:00 Voorpagina

WERKHOVEN Tijdens de kerstmarkt in Werkhoven afgelopen zaterdag werd heel goed nieuws bekendgemaakt: de renovatie van het dak van de kerk kan beginnen. Al vier jaar lang voeren vele vrijwilligers van de St Stevenskerk actie om genoeg geld bij elkaar te krijgen om de leien van het dak te kunnen vervangen.

Agnes Corbeij

Projectleider Brigitte van Beers maakte het nieuws bekend. Het bisdom Utrecht heeft goedkeuring verleend om het bedrag dat is binnengehaald met sponsoracties, bijna 250.000 euro, uit eigen middelen aan te vullen tot het benodigde bedrag van 360.000 euro voor de eerste fase. Dat betekent dat gestart kan worden met de renovatie van de kerktoren. Van Beers las de laatste zin van de brief van het bisdom ter plekke voor: "Het bisdom complimenteerde het bestuur en alle vrijwilligers van harte met hun enthousiaste en tomeloze inzet voor de werving van gelden en het behaalde resultaat."

Binnenkort komt de toren in de steigers te staan en wordt begonnen aan de vervanging van de leien, het opnieuw voegen en schilderen. De acties voor het Dak blijven doorgaan, voor de volgende fasen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie