Lustrum Odijk Komt Thuis

31 augustus 2016 om 00:00 Voorpagina

ODIJK Het dorpsfestival Odijk komt Thuis viert op zaterdag 17 september het eerste lustrum. Vanaf 16.00 uur tot middernacht is er in de Lindenhof en het Dorpshuis van alles te doen. Het begint met een activiteit in de Huiskamer van Odijk, gevolgd door het Muziekcafé en vanaf 19.00 uur barst er een groot feest los in de Lindenhof. Nieuw is de Schoudermantel Challenge voor tieners.

Odijk komt Thuis is vijf jaar geleden gestart. De bezoekers kunnen er na de vakantie bijpraten in een gezellige sfeer. Ieder jaar probeert de organisatie iets te veranderen of te verbeteren. De verhuizing naar de sporthal vorig jaar was de opvallendste wijziging. Dit jaar wordt het festival voor het eerst op zaterdag gehouden: Nicolien Peek: "Veel mensen gaven aan dat de zondag wel een belemmering was, omdat er de dag daarop gewerkt moet worden."

MUZIEK Nicolien is een van de dorpelingen die het feest organiseert. Met negen mensen wordt er bijna een jaar lang gewerkt aan het feest. Hans Molenaar is samen met Willem Sterkenburg verantwoordelijk voor de muzikale programmering. Hans: "Als je een goede en betaalbare band wilt hebben, moet je er bijtijds bij zijn. Na iedere editie evalueren we en gaan we gelijk verder met het feest van het jaar erop."

Hans is als muziekprofessional vooral heel blij met de inzet van Arjan van Vulpen en zijn mensen: "Arjan woont in Odijk en verzorgt het geluid en het licht met zijn AVV Sound. Hij levert topspul en ook nog eens tegen een dorpse prijs. Zonder dat voordeel zouden we nooit zo'n spektakel neer kunnen zetten, dat zou veel te duur worden."

IEDEREEN Het Dopshuismotto 'Van iedereen, voor iedereen' is helemaal van toepassing op Odijk komt Thuis. Nienke Wagemakers verzorgt onder meer de social media: "We organiseren een feest voor iedereen. Voor de kleintjes zijn er activiteiten, er is een sportevenement voor de tieners. Met de Huiskameractiviteit richten we ons op de oudste bewoners in ons dorp en na het feest in de grote zaal, met een dertienkoppige band, sluiten we traditioneel af met een disco vanaf vinyl. Al met al hebben we zoveel te vertellen dat we dat niet redden met een poster of een berichtje in de krant. Facebook helpt daar natuurlijk prima bij."

Vanuit het Sporthuis zet Esther Klarenbeek zich in om het organisatorisch rond te krijgen: "De zaal moet beschikbaar zijn en we moeten voldoende mensen hebben om op te bouwen, af te breken en er voor te zorgen dat er wat gedronken en gegeten kan worden. Het is geen uitzondering dat we op de dag zelf 16 uur achtereen in touw zijn om het allemaal te regelen."

JEUGD Voor de kleinste kinderen wordt in de zalen van het Dorpshuis van alles gedaan. Birgit Jongerius heeft daar ook dit jaar weer veel werk van gemaakt: "Er komt een spelletjeskamer, peutergym, een knutselhoek: als de ouders in de grote zaal zijn, kunnen de kinderen hier aan de slag. Nieuw is de Schoudermantel Challenge voor kinderen vanaf 12 jaar. Daar gaat een Buurtsportcoach mee aan de slag."

Odijk komt thuis wordt zaterdag 17 september vanaf 16.00 uur gehouden in het Dorpshuis Odijk en sporthal de Lindenhof. Het complete programma vindt u op www.sporthuisbunnik.nl of www.dorpshuisodijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie