Afbeelding
Google Streetview

Rioolinspectie langs de Schoudermantel (N229) in Bunnik

2 juli 2020 om 11:02 Verkeer en vervoer

BUNNIK Maandag 6 juli start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Schoudermantel (N229) in Bunnik. Het gaat om het gedeelte tussen de aansluiting met de noordelijke en de zuidelijke op- en afrit van de A12. De werkzaamheden duren tot en met 17 juli en kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven vanwege een rijbaanversmalling.

Naast de normale veiligheidsmaatregelen neemt de aannemer ook alle benodigde coronamaatregelen in acht tijdens de uitvoering.

LOCATIE EN PLANNING WERKZAAMHEDEN De rioolinspectie vindt plaats langs het gedeelte van de Schoudermantel tussen de aansluiting met de noordelijke en de zuidelijke op- en afrit van de A12 in Bunnik. De werkzaamheden die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits, dus tussen 09:00 en 15:30 uur. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst.

VERKEERSMAATREGELEN, HINDER EN BEREIKBAARHEID Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09:00 en 15:30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden. Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie