Dinsdagochtend stond er een verkeersregelaar
Dinsdagochtend stond er een verkeersregelaar Agnes Corbeij

Verkeersregelaars ingezet voor de veiligheid voor kinderen

30 juni 2020 om 08:00 Verkeer en vervoer

BUNNIK Op verzoek van bezorgde inwoners van Bunnik heeft de gemeente de opdracht gegeven om verkeersregelaars in te zetten op de kruising Huib van der Vechtlaan/Provincialeweg naar De Gaarde. Door werkzaamheden liet de verkeersveiligheid te wensen over. Ouders zijn blij met de maatregel. 

door Agnes Corbeij

Het kruispunt is het gevaarlijkste punt op de route van veel schoolgaande kinderen in Bunnik. Kinderen die in de wijk ten zuiden van de weg wonen, de Engboogerd, steken hier de Provinciale weg over richting MFA de Kersentuin naar school, muziekschool en bibliotheek. Er staan stoplichten, die in normale omstandigheden voldoen. 

Door de werkzaamheden langs de Provinciale weg was de situatie onveilig geworden. De oversteek bij de stoplichten kan niet gebruikt worden, de kinderen moeten zo'n twintig meter verderop oversteken, zonder stoplicht. Ouders gaven dat aan bij de gemeente en daarop besloot de gemeente om de aannemer de opdracht te geven een verkeersregelaar in te zetten in de ochtendspits. De middagspits is minder druk, dus daar was het volgens de gemeente niet nodig. 

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van gas- en waterleidingen en het riool in de hele wijk. Ook wordt openbare ruimte in de wijk heringericht. Het is niet bekend hoelang de verkeersregelaar blijft staan, dat is afhankelijk van hoe lang de werkzaamheden aan de kant van de Provinciale weg gaan duren.

Dinsdagochtend was te zien dat de verkeersregelaar geen moment stil kan staan. Met rustige gebaren laat ze iedereen weten wanneer hij aan de beurt is om over te steken of door te rijden. Ook als gebaren genegeerd worden of fietsers ongeduldig vragen wanneer ze nu eindelijk aan de beurt zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie