Kanovaren op de Kromme Rijn
Kanovaren op de Kromme Rijn Jolien Visser

Kanovaren is vrijheid ervaren!

Sport Deel je nieuws

Kanocursus voor beginners door KV Dorestad

Woensdagavond 26 mei, 2 en 9 juni 2021

Een reisje langs de Rijn

Een rustig tochtje op de Kromme Rijn of liever de weidsheid van het rivierenlandschap ervaren op de Lek?

Het varen met een kano is bij uitstek een manier om sportief van vrijheid en natuur te genieten. Of je nu puur recreatief wilt varen of juist wat meer uitdaging zoekt, kanovaren is heerlijk!

Kanovereniging Dorestad biedt ook dit jaar weer een complete introductiecursus aan. De cursus is een groot succes; de eerste groep is al helemaal vol. Daarom starten wij op woensdagavond een nieuwe groep. De instructie avonden zijn gepland op 26 mei, 2 en 9 juni. Om 19.00uur is het verzamelen bij ons nieuwe clubhuis bij de steenfabriek De Bosscherwaarden, Lekdijk West, 28, Wijk bij Duurstede. Bij goed weer varen we op de Lek, anders wijken we uit naar een nabijgelegen recreatieplas.

De cursus is bij uitstek geschikt voor de beginnende kanoliefhebber. Het is niet noodzakelijk dat je al eerder hebt gevaren of dat je over een bijzondere conditie beschikt. Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom is het wél noodzakelijk dat je de zwemkunst machtig bent. Indien je samen met je kind(eren) de cursus wilt volgen bieden wij de mogelijkheid om ook kinderen tussen de 10 en 14 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met het kanovaren. Vanaf 14 jaar kunnen kinderen zelfstandig deelnemen. Onder leiding van onze enthousiaste en ervaren instructeurs worden je de basistechnieken van het kanovaren aangeleerd. Tijdens de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan moeiteloos in- en uitstappen, rechtuit varen, sturen door middel van verschillende technieken, remmen en stabiel varen.

Enthousiast geworden? Reageer snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Uiteraard respecteren wij de dan geldende coronaregels voor sporten in de open lucht.

De kosten voor de complete cursus van drie middagen bedragen slechts € 40 en voor kinderen onder de 14 jaar € 20. Dit is inclusief het gebruik van het benodigde cursusmateriaal, zoals boot, zwemvest, peddel. Zorg zelf voor kleding die nat mag worden, waterschoenen of gympen, reservekleding en een regenpak. Inschrijven graag via het formulier op onze website kvdorestad.nl.

Mocht je tijdens of na afloop van de cursusdagen besluiten lid te worden van onze kanovereniging, dan krijg je de helft van het cursusgeld terug als korting op je nieuwe lidmaatschap.

Voor meer info: info@kvdorestad.nl.

advertentie
advertentie