Topprestatie Gemzenturnsters

4 februari 2018 om 00:00 Sport

Topprestatie Gemzenturnsters.

Afgelopen zaterdag hadden de selectieturnsters van de D3 hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Voor sommigen was het hun allereerste wedstrijd.

In de eerste ronde kwam Amber tn Katen in actie. Zij turnde sterk op sprong en brug, maar viel helaas 2x van de balk. Zij eindigde als 12e.

In de tweede ronde kwamen onze jongste turnsters in actie: Lotte Smulders en Sascha v Kouwen. Lotte turnde erg netjes en stabiel, maar kreeg helaas aftrek op balk door een gemist onderdeel, wat haar een medaille heeft gekost. Toch werd zij nog knap 5e. Sascha werkte erg netjes, vooral op balk en vloer. Zij verraste iedereen door 1e te worden!

In de derde ronde waren Julia dr Kinderen, Mara Mastrobattista, Naomi vd Horst en Romy Mulder aan de beurt. Alle 4 de meiden turnden erg stabiel en vielen, net als de andere Gemzenturnsters, vooral op door hun netheid. Daar is in de training dan ook hard aan gewerkt en dat was duidelijk te zien. De meiden verrasten iedereen door alle vier op het podium te belanden. Vanwege de grote groep deelneemsters waren er 5 medailles. Naomi eindigde als 5e, Romy als 4e, Mara als 2e en Julia werd zeer ruim eerste. Wat een prestatie!

De dag kon nu al niet meer stuk, maar Linde Tegelaers kwam in de laatste ronde nog in actie. Zij begon erg sterk op vloer, maar kwam bij haar eerste sprong niet goed uit, waardoor de sprong minder ging dan normaal. Gelukkig herstelde zij zich met haar tweede sprong en turnde zij sterk door op brug en balk. Ook zij werd ruim eerste.

Het was een lange, maar zeer geslaagde dag! Op naar de tweede voorwedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie