Hardlopen rond het Henschotermeer

Sport

Op zaterdag 27 januari organiseren AV Fit en WE-link samen de regionale jeugdcross en de Henschotermeer games op het recreatieterrein Henschotermeer. Dit gebied is prachtig gelegen in de bossen tussen Zeist en Woudenberg. Het parcours loopt over onverhard terrein langs het meer, over zand, modder en gras en voor de langere afstanden ook over heuvels en bruggetjes. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek en er is ruimschoots gelegenheid om te parkeren.

Aan de jeugdcross doen ongeveer 900 deelnemers mee, afkomstig van de 18 atletiekverenigingen uit Regio Zuid. De deelnemers zijn tussen de 6 en 18 jaar oud en worden ingedeeld in 17 categorieën, die starten vanaf 11:30. De te lopen afstand varieert van 600 meter voor de jongsten tot 5 km voor de oudste jongens.

Deze crosscompetitie is de derde en laatste van dit winterseizoen. De snelste crossers uit Utrecht, Flevoland en Noord-Holland gaan door naar de finale medio maart in Soest.

Vanaf 15:30 volgen de Henschotermeer games met afstanden van 1,5 km tot 9 km. Belangstellenden kunnen zich hiervoor tot en met vrijdag 26 januari online inschrijven.

advertentie
advertentie