Celeritas sluit het jaar af met een nederlaag

17 december 2017 om 00:00 Sport

Zaterdagavond vond in Naaldwijk het treffen plaats tussen Westlandia en Celeritas, een tegenstander die hoger geklasseerd staat als de ploeg uit Bunnik. De thuisploeg nam al direct een 3-0 voorsprong met daarna een wedstrijd die gelijk opging en het doelpunten verschil niet groter werd dan 3 a 4 doelpunten. Met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft kwam Celeritas sterk terug en wist de achterstand geheel goed te maken zodat er bij 15 - 15 gerust ging worden.

De start van de hervatting werd voor Celeritas een groot fiasco, in zeer korte tijd was het het de thuisploeg die een voorsprong nam van acht doelpunten, mede dank zij Celeritas dat fout op fout stapelde. Toen Celeritas weer bij de les was ging de wedstrijd gelijk op en kon de opgelopen achterstand niet meer goed gemaakt worden. Het was de Westlandia dat met de 36-27 overwinning zich met Delta Spoprt en Leidsche Rijn zich aan de kop van de ranglijst handhaafde.

Nu de eerste helft van de competitie is gespeeld neemt Celeritas een verdienstelijke 5e plaats in. Op 7 januari wordt om 13.30 u de competitie hervat, Celeritas ontvangt dan thuis de reserves van Saturnus.