Celeritas eenvoudig naar de overwinning

11 december 2017 om 00:00 Sport

In sporthal De Tol ontving Celeritas de reserves van Hercules uit Rijswijk, een van de teams die in degradatiezorgen verkeren. Het was direct al duidelijk dat Celeritas de ploeg was die zich wilde laten gelden. Binnen 10 minuten was de voorsprong 6-1. De gasten kwamen langzaam op gang en wisten te voorkomen dat de Bunnikse voorsprong veel groter werd, tegen het einde van de eerste helft kwamen zij zelfs terug tot 8-5. In de laatste fase van de eerste helft hielden de ploegen zich in evenwicht en gingen de rust in bij de stand 12-8.

Na de hervatting nam Celeritas het spel weer in handen, na 10 minuten was

de stand al opgelopen tot 19-11. Vanaf dat moment stokte het snelle aanvalsspel en verviel de thuisploeg in slordigheden, ook verdedigend lieten ze nogal eens een steekje vallen. Omdat ook de gasten niet konden overtuigen bleef het verschil van 8 a 9 doelpunten bestaan. In de laatste

11 minuten kwam Celeritas los en liep in een hoog tempo van 23-15 uit naar een 31-16 overwinning. Bij Celeritas speelden de drie broers Bruggeman een uitstekende wedstrijd, Maarten in het doel, Rik en Tijmen als veldspeler. Zaterdagavond reist Celeritas af naar het Westland, in Naaldwijk wacht het op de derde plaats staande Westlandia. Dit is de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft, 7 januari speelt Celeritas in Goes tegen Orion/GSV..