Bunniks Mooiste leuk en sportief spektakel

Sport

Zaterdag vond de 11e editie plaats van Bunniks Mooiste. Er waren in totaal 1032 geregistreerde deelnemers.

De 1 km loop was voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Daar deden 113 jongens en 85 meisjes aan mee.De snelste jongens waren Gijs van Straaten, Mats ter Braake  en Teun Westein.De snelste meisjes waren Teddy van der Vorst, Julie Bijlsma en Lemoni Berk.

Opvallend was dat een aantal kinderen niet meedeed aan de warming-up maar alvast bij de start gingen staan. Cas Wilbrink uit Bunnik legt uit: "Als je meedoet met de warming-up moet je daarna achter aan sluiten en kun je niet heel snel starten. Daarom sta ik alvast hier.

De 2 km loop was voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Daar deden 56 jongens en 54 meisjes aan mee.De snelste jongens waren Sybe van dijk, Bjorn van Nieuwenhuizen en Eldin van GestelDe snelste meisjes waren Merlijne van Doorn, Cathelijne Boerman en Else Bijlsma.

De start van de 2 km verliep wat chaotisch. Er werd wat geduwd en getrokken en vlak na de start waren er een paar valpartijen. Gelukkig hoefde de EHBO alleen een paar pleisters te plakken en konden de lopers alsnog hun rondjes gaan rennen.Bij de 6 km deden 222 mannen en 187 vrouwen mee.De snelste mannen waren Jeroen Bakker, Rob Maas en Vincent Beijk.De snelste vrouwen waren Lorraine Ravestein, Anne Geijtenbeek en Sinche Heringa.Knappe prestatie van Vincent Beijk uit Odijk door op de 3de plaats te eindigen.Bij de 12 km deden 176 mannen en 64 vrouwen mee.De snelste mannen waren Ad Sluijter, Jan Schouten en Norbert Vis.De snelste vrouwen waren Saski van Vugt, Marije Geurtsen en Lizzy Steller.

Opvallend is de topprestatie van nummer 1 Ad Sluijter die meer dan 2 minuten sneller over de finish kwam dan de nummer 2.

advertentie