'Echt waar voor ons geld'

Sport

BUNNIK Deze zomer besteedt 't Groentje aandacht aan bijzondere woonplekken in de gemeente. De aftrap wordt gedaan door Gé en Cobi Hendriks, de eerste bewoners van het nieuwste appartementen-complex in onze gemeente, De Gaarde.

Agnes Corbeij

Gé en Cobi Hendriks woonden ruim dertig jaar op de Julianalaan in Bunnik. Toen het huis te groot werd, gingen ze op zoek naar een appartement. Die zoektocht bleek niet makkelijk. Bijna hadden ze al in Hoofddorp gewoond, toen het plan De Gaarde voorbij kwam. Door bezwaren werd de bouw keer op keer uitgesteld, maar nu is het dan zover en kunnen Cobi en Gé genieten van hun seniorenappartement in Bunnik.

TUSSENSTATION Voordat het zover was, verhuisden Gé en Cobi eerst naar een huurappartement in de Loswal. Cobi: "We hebben de Loswal altijd als tussenstap gezien. We wilden graag kopen en de Loswal was voor ons ook niet ideaal." Het grootste probleem was dat de scootmobiel van Gé niet voor de deur kon staan en hij daardoor alsnog stukjes moest lopen. Toch hebben ze er ook genoten. "Het uitzicht daar is natuurlijk uniek. De vogels, de kanoërs en - niet te vergeten - Sinterklaas."

HOOFDDORP Omdat er geen mogelijkheden bleken in Bunnik verlegde het echtpaar de horizon. Cobi: "We zijn opgegroeid vlakbij Hoofddorp, daar hebben we elkaar ook leren kennen, toen we zo'n 15 jaar oud waren. We hebben er nog steeds familie en vrienden." Toen in Hoofddorp seniorenappartementen gebouwd werden, waren Cobi en Gé dan ook alert. "Het was een prachtig plan."

In die periode werd bekend dat de kerk De Gaarde verkocht was aan Nero Bouw uit Bunnik en dat er plannen waren voor seniorenappartementen. Gé: "We hebben meteen contact gezocht en gevraagd of we een optie konden nemen. Dat kon niet. Het was alles of niks. Kopen of niet. Maar ja, het is geen broodje bij de bakker."

KANS GRIJPEN Toch werd de knoop snel doorgehakt. Gé: "We hadden al snel door dat als we nee zouden zeggen, iemand anders ons voor zou zijn." Ze kochten het appartement op het hoekje, beneden. Cobi: "Dit is het beste plekje voor ons. En het enige appartement met vier kamers. Wij vinden het fijn om ieder een eigen hobbykamer te hebben."

Toch duurde het na die beslissing nog lang voordat ze hun nieuwe appartement konden betrekken. Ge: "De bouw is anderhalf jaar vertraagd door bezwaren. Dat was soms erg frustrerend. Het koste ons gewoon veel geld." Tijdens de bouw kwam het echtpaar geregeld even kijken om op de hoogte te blijven. Ook was er goed contact met de ontwikkelaar en de andere kopers.

VERENIGING Gé en Cobi richtten zelf een kopersvereniging op. "We hebben alle 14 kopers bij ons thuis op de Loswal uitgenodigd om kennis te maken. Samen sta je toch sterker als je geïnformeerd wil worden of in het geval van calamiteiten." Wat Gé en Cobi hadden meegemaakt in Hoofddorp, gaven zij mee aan de ontwikkelaar. "We hadden in dat proces gezien hoe fijn het is om als koper op de hoogte gehouden te worden. Door onze tip is een nieuwsbrief in het leven geroepen."

De kopersvereniging werd uiteindelijk de vereniging van eigenaren. Gé is voorzitter, Cobi secretaris. Gé: "Het oprichten daarvan was een hele klus. Inmiddels staat de vereniging, met een technische commissie, een tuincommissie en een afdeling 'lief en leed'." Met alle buren is goed contact. "We kennen elkaar allemaal. Eigenlijk is het wel jammer dat er geen gezamenlijke ruimte is."

WAAR VOOR ONS GELD Een aantal weken geleden was het dan zover, ze konden verhuizen. Ook al staan er in de kelder nog veel dozen ingepakt, Gé en Cobi voelen zich hier goed. Cobi: "Het is zo mooi geworden. Mooie materialen, goede afwerking, veel licht. De hele pui kan open. De hebben echt waar voor ons geld."

Dat ze aan de vrij drukke Provincialeweg zitten, is voor Cobi en Gé geen probleem. Gé: "We waren heel wat gewend op de Julianalaan, dat stoort ons niet." Cobi: "We zijn weer lekker onder de mensen, heerlijk. We zien hier de seizoenen voorbij komen. In de oogsttijd al die machines, in de zomer geen kinderen die naar school fietsen. Veel mensen die voorbij lopen, genieten ook mee van de tuin."

FILMPJE Volgende week volgt een nieuwe aflevering over een andere bijzondere plek om te wonen. Een aantal dagen daarvoor verschijnt een filmpje op bunniksnieuws.nl, waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht. Iedereen kan een gokje wagen waar deze plek is.

advertentie
advertentie