Burgemeester Ostendorp vertrekt naar De Graafschap

13 juni 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Burgemeester Hans Martijn Ostendorp heeft vandaag zijn vertrek aangekondigd uit de gemeente Bunnik. Ostendorp ruilt in september a.s. het burgemeesterschap in voor het algemeen directeurschap bij De Graafschap. "Ik vertrek met pijn in het hart uit de gemeente Bunnik, maar de kans om het boegbeeld te worden van mijn geliefde voetbalclub komt maar één keer in het leven voorbij. Daarom had ik het gevoel niet te kunnen weigeren", vertelt Ostendorp.

Hans Martijn Ostendorp (Dinxperlo, 1969) is sinds 2009 burgemeester van Bunnik. In 2015 werd hij herbenoemd. "Mijn gezin en ik hebben een ontzettend fijne tijd gehad in deze prachtige gemeente. Bovenal heb ik genoten van de openhartige, directe en warme contacten met de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties van Bunnik. Daarnaast heb ik altijd met veel plezier samengewerkt met onze vele partners in de regio. Om al die redenen valt het vertrek me best zwaar", aldus Ostendorp.

"Maar toen ik gevraagd werd algemeen directeur van De Graafschap en daarmee het nieuwe boegbeeld van de club te worden, kon ik gewoonweg niet weigeren. Ik wil heel graag iets betekenen voor deze club die in mijn hart zit en die ik vanuit Bunnik nauwgezet ben blijven volgen. Ik wil me bovendien gaan inzetten voor de Achterhoek, de regio waar ik zelf geboren en getogen ben." Als algemeen directeur wordt Ostendorp ook verantwoordelijk voor commerciële zaken bij de profvoetbalclub.

"De Achterhoek kampt met een terugloop van de bevolking en verschraling van de voorzieningen. Ik denk dat De Graafschap een belangrijke rol kan spelen in het verder versterken van de sociale samenhang in de regio en dat zij de Achterhoek nadrukkelijker positief op de kaart kan zetten. Ik herken me in de kernwaarden van de club: 'D'RAN, trots, eerlijk, samen, genieten. Die zullen voor mij leidend zijn bij mijn werk in Doetinchem", aldus Ostendorp. Die was voordat hij burgemeester van Bunnik werd onder andere drie jaar wethouder namens het CDA en eerste locoburgemeester in de Achterhoekse gemeente Aalten.

Ostendorp start bij De Graafschap in september. "Dat geeft me de tijd om de zaken in Bunnik goed af te ronden. Bovendien geeft het me de ruimte om afscheid te nemen van alle dierbare mensen die mijn vrouw Linda, de kinderen en ik de afgelopen acht jaar hebben mogen ontmoeten. Ik zal tot september van tijd tot tijd al in Doetinchem zijn om me in te werken, maar zal me tot mijn laatste dag vol energie en enthousiasme voor de gemeente Bunnik blijven inzetten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie