Regio Q4 definitief verder zonder Bunnik

31 maart 2017 om 00:00 Sport

REGIO Regio Q4 - de koepel van vijf regionale ondernemersverenigingen - past de koers aan. Met een nieuwe voorzitter gaat de vereniging meer nadruk leggen op het betrekken van ondernemers bij activiteiten van Regio Q4. De Bunnikse Handels en Industrie Kring doet echter niet meer mee. Deze vereniging nam vorig jaar al afstand en stapt nu definitief uit Q4.

Agnes Corbeij

Regio Q4 werd in 2014 opgericht door vijf ondernemersorganisaties: De Biltse Ondernemers Federatie, Bunnikse Handel en Industrie Kring, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede, Zakelijk Heuvelrug en Zakelijk Zeist Onderneemt. De wethouders van Economische Zaken zijn partners. De missie is om samen met stakeholders de beste plek in Nederland te realiseren voor bedrijven om te ondernemen en voor mensen om te werken, te wonen en te ontspannen (recreëren), alles met respect voor elkaar en de omgeving.

In april 2016 organiseerde Q4 een congres met de titel Samen Grenzeloos Ondernemen. Het doel was samen de mogelijkheden verkennen en elkaar versterken. Het afgelopen jaar was Etske Muis voorzitter van Q4. Zij is ook voorzitter van de OndernemersKring Wijk bij Duurstede en van Stichting Binding. Op 13 maart nam Lex Geerts, voorzitter van Zakelijk Zeist Onderneemt,  dat stokje van haar over. 

De komende jaren gaat Q4 zich richten op het meer betrekken van de ondernemersverenigingen bij activiteiten van Regio Q4 en het onderkennen van het belang daarvan. Daarnaast zal de agenda worden beperkt tot een aantal concrete onderwerpen die bij ondernemers leven, zoals regionaal aanbesteden, sociaal ondernemen en het positioneren van Regio Q4 op de relevante politieke agenda's.

Regio Q4 moet het in deze nieuwe setting wel stellen zonder de Bunnikse Handels- en Industrie Kring. BHIK nam vorig jaar al afstand van Q4. Bestuurslid Willem-Jan Geesink: "We zijn het niet eens over de rol die Q4 zou moeten spelen. Wij willen meer richting netwerken en evenementen, het delen van kennis. Q4 gaat meer richting het ambtelijke niveau, waaronder het binnenhalen van subsidies. Wij vinden dat een ondernemersclub daarin niet leidend moet zijn, maar dat de gemeente daar een grotere rol in heeft."

Omdat Q4 plannen had om te veranderen, bleek BHIK wel in beeld. Tot begin dit jaar. Geesink: "Het verschil van mening blijft bestaan. Daarom hebben we nu definitief besloten eruit te stappen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie