Staatsbosbeheer selecteert ondernemer Nieuw Wulven

3 november 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Stichting Natuurlijke Recreatie is door Staatsbosbeheer geselecteerd als nieuwe ondernemer voor recreatiegebied Nieuw Wulven. De Stichting kwam met het meest geschikte plan om dit gebied een recreatieve impuls te geven en daarmee nóg aantrekkelijker te maken voor bezoekers uit de regio. Met de Stichting zal een overeenkomst getekend worden. Daarna wordt het plan gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden.

John van Amerongen

Afgelopen jaar startte de zoektocht naar een ondernemer voor Nieuw Wulven. Hierin werkt eigenaar Staatsbosbeheer nauw samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Houten en Bunnik  met als doel om het recreatie-aanbod voor de regio te vergroten met behoud van de natuurlijke en cultuurhistorische waarden. Na een zorgvuldige procedure is de Stichting Natuurlijke Recreatie geselecteerd uit zeven ingezonden initiatieven van enthousiaste ondernemers. Staatsbosbeheer is blij met de keus en heeft er alle vertrouwen in dat het plan een aanwinst is voor Nieuw Wulven.

HORECA EN RECREATIE Stichting Natuurlijke Recreatie is een initiatief van enkele vooruitstrevende ondernemers uit het Kromme Rijngebied. Zij hebben de maatschappelijke en recreatieve behoeften  goed meegenomen in hun plan. Zo komt er een combinatie van theehuis/restaurant met educatieve-, vergader-  en recreatieve  faciliteiten gericht  op  de natuur en historie van het gebied. Ook is er meer plek voor gratis toegankelijke  recreatieve voorzieningen gericht op spelen, sporten, gezondheid en vitaliteit.  Denk hierbij aan een uitbreiding van het speelbos met speeltoestellen, een mini klimpark, trimparcours en betere wandel-, fiets- en ruiterverbindingen. Ook de lokale en maatschappelijke verbinding staat hoog in het vaandel. De Stichting zet leer-/werktrajecten op voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en zoekt samenwerking met scholen en andere initiatieven in de omgeving.  René Willigenburg, woordvoerder van de Stichting: 'We willen een plek creëren waar jong en oud op een speelse en sportieve wijze kan kennis maken met de natuur en cultuur die Nieuw Wulven en de Kromme Rijkstreek te bieden heeft'.

PLANPROCEDURE Voor de uitvoering van dit plan zal een planologische procedure worden gevolgd. De Stichting werkt nu de details van het plan uit met Staatsbosbeheer. Zodra duidelijk is ingetekend waar wat zou kunnen komen, volgt een planologische procedure. De Stichting en Staatsbosbeheer organiseren begin 2017 een informatieavond  voor omwonenden en geïnteresseerde partijen. Dan is ook meer informatie beschikbaar over het plan en de procedure.

NIEUW WULVEN Nieuw Wulven is een jong recreatiegebied tussen Bunnik en Houten en ligt op de grens van de historische Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes. Het is van oorsprong vanuit Rijksprogramma Recreatie om de Stad (RodS) aangelegd als recreatiegebied voor de nabij gelegen groeigemeenten in Utrecht.  Alle betrokken overheidspartijen werken hierin samen om de regionale functie van het gebied te versterken en daarmee de recreatiemogelijkheden beter te spreiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie