Aletta fietst voor Parkinson

Sport

ODIJK Aletta Boer uit Odijk (48) gaat op zaterdag 2 juli de Col de la Colombière op fietsen om geld in te zamelen voor de Parkinson Vereniging in Bunnik. Haar man organiseert het evenement en haar vader heeft de ziekte van Parkinson.

Agnes Corbeij

Voor de zevende keer wordt het sponsorevenement Fietsen Voor gerealiseerd. Aletta: "Elk jaar wordt een ander doel gesteund. Niet de grote bekende doelen, maar juist de kleinere doelen uit de regio Utrecht. Ik ben altijd meegegaan als vrijwilliger. Ik heb eens gezegd dat als het voor Parkinson gedaan wordt, ik mee zou doen."

En zover kwam het. De Parkinson Vereniging zit gevestigd in Bunnik op het Kosterijland. "Mijn vader heeft Parkinson. Dat weten we nu zo'n vijf jaar. Hij lijkt soms afwezig en loopt slechter. Ook gaan veel handelingen heel traag. Het is een heel vervelende ziekte waarbij je steeds meer van je vrijheid op moet geven."

[STUK] Nu is het zover dat Aletta haar belofte waar gaat maken. "Toen ik hoorde dat Parkinson inderdaad het doel werd dit jaar, heb ik er wel een nacht slecht van geslapen. Ik heb in al die jaren als vrijwilliger heel wat semi-profs stuk zien gaan op die berg. Zelf had ik twintig jaar geen racefiets aangeraakt. Dus ik besloot te gaan trainen."

En dat deed ze. De Amerongse Berg, de Posbank bij Arnhem en Limburgs Mooiste heeft ze inmiddels bedwongen. Om zeker te zijn van haar eigen kunnen, ging ze kort geleden ook naar Frankrijk. "Ik wilde weten of ik het zou kunnen. Daarom heb ik de Col de la Colombière een keer gedaan. Het is vreselijk zwaar."

[OPBRENGST] Het geld dat met de fietstocht wordt opgehaald, gaat voor de volle 100 procent naar de Parkinson Vereniging uit Bunnik. De Parkinson Vereniging zet zich in voor ruim 40.000 parkinson(isme)patiënten in Nederland, door patiënten samen te brengen, betrouwbare en onafhankelijke informatie te verstrekken en (wetenschappelijk) onderzoek te stimuleren.

Meer informatie over de fietstocht is te lezen via www.fietsenvoor.nl  Iedereen die Aletta wil sponsoren kan dat doen door op haar naam te zoeken.

advertentie