Voorjaarscompetitie BLTC De Niënhof - Kampioenen!

Sport

In 7 weekenden streden 14 teams om het kampioenschap. Twee teams op zondag en 12 op zaterdag. 2 daarvan is het gelukt om kampioen te worden: één mix- en één damesteam. Het mixteam speelde in de tweede klasse en het damesteam in de overgangsklasse. Volgend jaar een herkansing in de eredivisie dus. Een paar jaar geleden hebben 3 van de 5 dames ook al op dit niveau gespeeld.

Op de laatste speeldag speelden onze dames in Baarn tegen een team dat na 6 speeldagen hetzelfde aantal punten had. Ontzettend spannend dus. Nadat de enkels gespeeld waren stond het 2-2. Aanvoerster Kim Onwezen verloor in 3 sets, Lenneke Roodenburg in 2. Sjouke Liem en Karlijn Verburgh wonnen in 2 sets. Na de eerste dubbel in straight sets gewonnen te hebben was de beker binnen! Het resultaat van de tweede dubbel deed er immers niet meer toe. komt vast niet vaak voor dat iemand zo blij is om in 3 sets te verliezen.

Bij het mixteam ging het er veel meer ontspannen aan toe: zij voerden de ranglijst aan, 3 punten los van de nummer 2 en speelden tegen de nummer 8 van de poule. Conform verwachting wonnen zij deze wedstrijddag met 5-0.

Van de overige teams zijn er 4 op de 8e plaats geëindigd, de andere bezetten de 2e (5) of 3e (3) plaats. Dat belooft wat voor volgend jaar!

advertentie