Bunnik Fair: van wasbare luiers tot Jiu Jitsu

Sport

BUNNIK De Bunnik Fair staat ook dit jaar weer vol met bekende en onbekende verenigingen, initiatieven en bedrijven. Volwassenen kunnen genieten van een manicure of discussiëren met lokale politici. Kinderen worden geschminkt, voorgelezen en kunnen sporten.

Agnes Corbeij

De Albert Heijn greep deze kans aan om de Bunniker te vertellen over de verbouwing van de zaak, die voor het najaar gepland staat. Er komt 200 vierkante meter winkelruimte bij. De vertrekkende Fotozaak van Kesteren trok zijn leegverkoop door op de markt en verkocht artikelen voor 1 en 2 euro.

Burgemeester Ostendorp overhandigde de wisseltrofee voor leukste activiteit aan buurtsportcoaches Jesper Oele en Robin Eerkens. Zij organiseerden een Bunnikfair Book of Records. Bezoekers van de Fair konden bij zes verenigingen records vestigen, zoals ballen in de korf gooien bij Midlandia en darten bij De Schoudermantel. Ostendorp was onder de indruk dat de buurtsportcoaches de verschillende verenigingen zo aan elkaar verbonden.

Behalve de bekende verenigingen, was er ook een aantal onbekendere initiatieven aanwezig op de Fair. Zo werd er verteld over wasbare luiers en plastic doppen voor de sponsoring van blindengeleidenhonden. Ook kwamen de bezoekers erachter dat we in Bunnik ook Braziliaans Jiu Jitsu kunnen doen en dat de schietvereniging De Kromme Rijnschutters niet iets van vroeger is, maar nog altijd actief is.

advertentie