Dag met een gouden randje

Sport

WERKHOVEN De Veldruiters vierden afgelopen zaterdag 4 juni hun 50-jarig jubileum, tijdens het jaarlijkse concours. De voorbereidingen van het concours waren al een half jaar in volle gang. Eindelijk was het zaterdag zover.

Agnes Corbeij

Het jubileumjaar begon in oktober 2015 met het openen van de fraai vernieuwde kantine van de vereniging. Gedurende heel het jaar zijn er, door een speciaal hiervoor opgerichte commissie, tal van ludieke, sportieve en leerzame activiteiten georganiseerd voor leden en niet leden van de club.

[START] Al vroeg in de ochtend waren de eerste trailers op het terrein van familie van Winden aan de Leemkolkweg te vinden. Nadat de deelnemers door trouwe vrijwilligers van de club hun parkeerplaats toegewezen hadden gekregen, konden ze zich aanmelden bij het secretariaat in de tent om vervolgens te gaan losrijden op het speciaal hiervoor ingerichte terrein.

Om 9.00 uur startten de eerste wedstrijden in een nog wat mistig weertype. Zo´n 500 deelnemers hadden zich aangemeld voor deze dag. Er waren 10 dressuurringen uitgelegd om de wedstrijden vlot na elkaar te laten verlopen.

[SPRINGEN] In de springtuin werd er gestart met het pony springen. Er werd gesprongen in de klasse BB tot en met de Z klasse. Een aantal Veldruiters viel in de prijzen. Een derde prijs was voor Sarah van Dijk in de klasse BB. In de klasse B werd Fleur de Jong tweede met haar pony Kim. Laura Sturkenboom werd in de klasse L springen derde. Bij de paarden won Marion Vermeulen in de B klasse een eerste prijs!

De overall winnaars kregen prijzen die beschikbaar waren gesteld door Anita Breeschoten van de Paardenschuur Amerongen. Bij de dressuur werd het Rabobank talentenpakket gewonnen in de klasse L1 door Indra van der Molen van rijvereniging Ronde Venen. En in de klasse L2 door Eline Anker van rijvereniging Voornruiters.

Zowel de kür op muziek als het rijden in viertal trok ook dit jaar weer veel bekijks. Michelle Wakker van de Veldruiters reed met haar paard Twister een nette kür die beloond werd met een eerste prijs.

[BIXIE] In de middag maakten de mistbanken plaats voor flink wat zonnestralen. Nadat het springen afgerond was, werd de springtuin omgebouwd voor de Bixie wedstrijden. Dit jaar werden deze Bixie wedstrijden voor het eerst op het concours van de Veldruiters gehouden. Deze wedstrijden zijn speciaal voor jongen kinderen die het rijden van een wedstrijd nog best wel spannend vinden. Vanaf het gezellig ingerichte terras kon het publiek van dichtbij zien hoe deze jongste deelnemertjes hun uiterste best deden om hun pony zo goed mogelijk de proef te laten rijden.

Ook de toeschouwers hoefden zich niet te vervelen. Er viel genoeg te zien. Kinderen konden hun hart ophalen in het strodorp. Zo was er een mini-kinderboerderij, een luchtkussen, schminken en ponyrijden.

advertentie