Damesvoetbal komt terug

Sport

ODIJK Sinds een jaar is er bij SV Odijk geen dameselftal meer. Daar moet verandering in komen, vindt de club. Eind april werden er speciale trainingen gehouden, om te kijken hoe groot de animo is. Vanaf volgend seizoen komt er zeer waarschijnlijk een meisjes B-team bij. Op termijn komt daar ook weer een seniorenteam uit voort.

Agnes Corbeij

Nicoline van der Have is een van de drijvende krachten achter het damesvoetbal. Zij is voorzitter van de jeugdcommissie en is gedreven om van SV Odijk een bloeiende vereniging te maken. Zo ook bij de meiden en dames. Eind april organiseerde zij trainingen voor oud-leden, meiden en dames, om te kijken of ze weer bij SV Odijk willen beginnen. "Daar kwamen veel meiden op af. Zeker de training voor het B-elftal was druk bezocht."

[VOORUIT KIJKEN] Een dameselftal volgend seizoen zit er helaas nog niet in. "We hebben er toch wel een flinke groep voor nodig, die hebben we nu nog niet." Maar Nicoline kijkt liever iets verder vooruit. "We hebben op dit moment alleen een meisjes D-team en er spelen een aantal meisjes gemengd bij C en natuurlijk onze allerkleinsten. Volgend seizoen kunnen er - zoals het er nu naar uitziet - een C en een B team worden geformeerd. Er zijn speelsters bij met potentie. Met een goede begeleiding en gezonde dosis spelplezier, hebben we over twee seizoenen weer een damesteam staan."

SV Odijk wil niet alleen de meiden, maar de hele jeugdafdeling naar een hoger plan tillen. Daarvoor worden de trainers opgeleid en is er een hernieuwde aanzet gegeven voor samenwerking met FC Utrecht. Nicoline: "FC Utrecht biedt ons informatie over jeugdbeleid, thema-avonden en coaching voor trainers. Ook bieden zij beleidsondersteuning. In ruil melden wij onze talentspelers aan."

Belangrijk speerpunt bij de jeugd is het spelplezier. "We willen zeker naar een hoger niveau, maar het spelplezier, de passie voor de sport en vrolijkheid blijven ontzettend belangrijk. Ook willen we de jeugd meer aan de vereniging binden. Goede trainers zijn hiervoor zeer belangrijk. We moeten de jeugd echt wat te bieden hebben, zowel voor jongens én meiden.

advertentie