André is geen manager

Sport

BUNNIK Sinds een half jaar is André Westerhout voorzitter van Bunnik '73. Daarvoor zat hij al vier jaar in het bestuur. Hij vraagt zich bij alles af wat het beste is voor de vereniging.

Agnes Corbeij

"In 2005 ging onze jongste voetballen bij de E-pupillen. Ik ging kijken bij de wedstrijden en reed als ze uit speelden." André is zelf geen voetballer. "Ik heb het zelf nooit gedaan. Ik speelde vroeger basketbal. Maar voetbal is wel echt mijn sport."

[JEUGDBESTUUR] Een jaar later zat André in het jeugdbestuur. In 2008 werd hij daar voorzitter van. Tien jaar lang deed hij het jeugdbestuur. Sinds vier jaar zit André ook in het hoofdbestuur. "Dat begon met de jeugdzaken, later kwamen daar de senioren bij." Sinds hij voorzitter is, doet een ander de jeugdzaken. Ook is hij nog regelmatig in de avond thuis bezig met het wedstrijdsecretariaat van de jeugd.

Ook al had André al jaren ervaring in het jeugdbestuur, hoofdbestuur is toch wel iets anders. "Daar komt ontzettend veel bij kijken. Verzekeringen, gas, water licht, dat zijn ook allemaal zaken die geregeld moeten worden. En het is soms ondankbaar werk. In andermans ogen doe je het vaak verkeerd. Je hebt wel een olifantenhuid nodig."

[PASSIE] Maar André kan het hebben. "Ik heb er schik in om de vereniging beter te maken. Het gaat om de strijd en de passie die mensen neerleggen in het spel en de tactiek. We hebben nu kunstgras, daar zijn we apetrots op. We hadden problemen met de afwatering, maar dat is ook weer opgelost met extra drainage. Voordat we dit veld hadden, liepen leden weg. Nu is het echt een visitekaartje en we kunnen altijd trainen."

André is geen persoon om de manager uit te hangen. "Ik wil overal wat van weten en als er problemen zijn, hoop ik dat ze naar me toe komen. Ook hou ik er niet van om alles op de laatste dag te moeten regelen. Ik heb het graag op tijd voor elkaar. Ik wil anderen ook graag in hun waarde laten. En het belangrijkste: het belang van de vereniging staat altijd voorop. Ik moet af en toe besluiten nemen waar niet iedereen het mee eens is. Zolang het belang van de vereniging daarmee gediend wordt, is het niet anders."

[WERKGROEP] De vereniging wil de komende jaren vooruit. André: "We zijn aan het kijken wat we over vijf jaar willen. Een werkgroep is de hele vereniging aan het doorlichten. Hoe werkt alles en hoe kunnen we zaken verbeteren? Hoe kunnen we vrijwilligers porren mee te helpen?  Over dergelijke vragen hebben we ook al een informatieavond gehad.

Aan de einde van dit seizoen komt de werkgroep met een rapport. "Ik vind dat een hele goede zaak, om alles weer eens goed te bekijken en eventueel te verbeteren. Als uit dat rapport zou blijken dat ik als voorzitter moet aftreden, dan doe ik dat, in het belang van de vereniging. Als dat niet zo is, dan blijf ik graag nog even zitten op deze post."

advertentie