Gedreven door passie en visie

Sport

ODIJK Als voorzitter van de jeugdcommissie van SV Odijk heeft Nicoline van der Have (44) grootse plannen. Ze zet haar competenties en haar passie voor het voetbal in om de jeugdafdeling van de club een flinke boost te geven. Nicoline steekt er veel tijd in. "Er zijn dagen waarop ik bewust niet met SV Odijk bezig ben."

Agnes Corbeij

Nicoline voetbalde zelf van haar achtste tot haar veertigste, voornamelijk bij Saestum in Zeist. Toen een van haar twee zoons vijf jaar geleden begon met voetballen in Odijk, heeft zij het team drie seizoenen getraind en gecoacht. Sinds het huidige seizoen is  ze voorzitter van het jeugdbestuur. "Vincent de Wit, voorzitter van de club, kende mijn visie en vroeg of ik die rol wilde oppakken."

Nicoline heeft met het jeugdbestuur en in overleg met het hoofdbestuur een plan opgesteld, om de jeugdafdeling een platform te bieden waarmee SV Odijk kan groeien. "Het is een ambitieus plan met vijf speerpunten. Het is veel werk, maar iedereen heeft er zin in. We willen de hele afdeling in de lift zetten en ook het spelplezier en de vrolijkheid behouden."

[NETWERK] Om het plan uit te voeren zijn ook mensen van buitenaf aangetrokken, zoals een nieuwe trainer voor de C-junioren, te weten Ronald de Rooij. "Ik heb hem benaderd of hij ons wil helpen de jeugd een nieuwe impuls te geven, omdat zijn visie en manier van trainen aansluit bij wat wij willen. We zijn blij dat Ronald ons team komt versterken. Met goede opgeleide trainers willen we de jeugd aan de vereniging binden."

Ook de logistieke kant van het voetbal is onder de loep genomen. "We raakten elke seizoen veel ballen kwijt. Dat kostte de club onnodig geld. Elk team heeft nu een eigen kliko, met ballen, hesjes en pionnen voor de trainingen. Als er iets mist, is het team daar zelf verantwoordelijk voor. Op alle fronten vernieuwt en verbetert de club. Het is mooi om daar deel van uit te maken."

[PASSIE] Nicoline werkt als directiesecretaresse bij BAM. Haar professionele kwaliteiten zet ze ook in bij SV Odijk. Als ze praat over de jeugdafdeling, spreekt ze vol passie en visie, ze is een vrouw met een missie. Maar als ze denkt aan de trainingen van de Bambino's en F'jes, verschijnt een grote glimlach op haar gezicht. "Dat is de leukste leeftijd. Die kleine kinderen met af en toe een te grote voetbalbroek die achter een bal aanrennen met rode wangen. De lol als ze een doelpunt scoren en het verdriet als ze de bal kwijtraken. Even troosten en weer door. Dat is prachtig."

Nicoline werkt met de jeugdcommissie aan hun ambitieuze plannen, maar dat kunnen zij niet alleen. "We hebben meer mensen nodig ter ondersteuning. Er is een chronisch tekort aan scheidsrechters en mensen die de bezoekende teams ontvangen en wegwijs maken. Zonder vrijwilligers kan onze club niet draaien. En de gemene deler is het spelplezier van onze kinderen en de passie voor het voetbal."

advertentie