Jan bouwt en regelt de sponsoring

Sport

BUNNIK Jan Gademan (66) tennist al tien jaar niet meer, maar is nog altijd een van de vaste krachten van BLTC de Niënhof in Bunnik. Als lid van de bouwcommissie en voorzitter van de sponsorcommissie maakt hij veel mogelijk voor de spelende leden. Jan houdt van de gezelligheid van een vereniging en van de feestjes.

Agnes Corbeij

Zo'n dertig jaar geleden stapte Jan over van het voetbalveld naar de tennisbaan. Vijf jaar lang nam Jan les. Hij deed mee met de vrijdagavondcompetitie en later ging hij op de zaterdag competitie spelen. "Dat was altijd ontzettend gezellig. Mooie feestjes achteraf." Het tennissen werd tien jaar geleden onmogelijk. "Ze hebben mijn enkel vastgezet, die was versleten. Inmiddels is ook mijn schouder geblesseerd door een skiongeluk."

Jan zit al zo'n 25 jaar in de bouwcommissie en is al 15 jaar voorzitter van de sponsorcommissie. "De meeste sponsoren die we nu hebben, heb ik zelf binnengehaald." Als Jan op pad gaat voor de sponsorcommissie, heeft hij vaak een dubbele pet op. "Ik doe ook de sponsoring van de carnavalsvereniging. Het zit met elkaar verweven."

[BRAND] Voor de vereniging was 1997-1998 een intensieve periode. Jan kreeg in 1997 een dramatisch telefoontje midden in de nacht. "Ik werd door de politie gebeld met de mededeling dat ons clubhuis in brand stond. Ik ben er meteen naartoe gegaan en de hele boel stond in lichterlaaie. De brandweer haalde water uit de Kromme Rijn om te blussen."

Een intensieve periode brak aan. "Dat was een prachtig jaar. We regelden containers als noodaccommodatie, die kregen we van Rijkswaterstaat in ruil voor een taart. Ik liet een taart bakken met een tennisveld erop." Een jaar lang werd dit noodpand gebruikt. "Het was ontzettend knus en de saamhorigheid was groot."

Het volledige interview met Jan Gademan leest u komende week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.

advertentie