Walking Football is van start

Sport

BUNNIK De Old Stars van FC Utrecht kwamen woensdag 20 april naar Bunnik '73 om de aftrap te geven van het Walking Football. Met aanstekelijk enthousiasme lieten zij zien hoe de sport in zijn werk gaat. Dat er niet gerend wordt, betekent in elk geval niet dat er geen fanatisme in het spel zit.

Agnes Corbeij

Na de meivakantie starten de trainingen van de nieuwe sport Walking Football in Bunnik. Vanwege de samenwerking tussen de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt en FC Utrecht kwamen de Walking Football Old stars van FC Utrecht een demonstratietraining geven. Vanuit de vereniging kwam vrij veel publiek af op de clinic van de oude sterren. Velen van hen maakten furore in het 'DOS tijdperk', zo'n vijftig jaar geleden.

[FANATIEK] De Old Stars mogen grijs of geen haar hebben, ze voelen zich niet oud. Jesper Oele, buurtsportcoach en drijvende kracht achter het Walking Football in Bunnik: "Het is ongelooflijk hoe fanatiek ze zijn. Aan het einde van de clinic deden we een partijtje. Toen de tijd bijna om was en het ene team met 2-0 voor stond hoorde ik ze tegen elkaar zeggen: 'Kom, we gaan snel inzakken, dan kunnen we deze pot binnenhalen.' En hij meende het!"

[BEWEGING] Jesper geeft Walking Hockey op vrijdag en Walking Football op woensdag. "We willen ouderen meer in beweging krijgen en vinden daarbij ook het sociale aspect heel erg belangrijk. Walking Football is speciaal ontwikkeld voor ouderen die graag nog in beweging willen blijven, het voetbalspelletje leuk vinden en blij zijn met de spelregel dat er niet gerend mag worden."

De wekelijkse training begint vanaf woensdag 11 mei, om 10.00 uur. Heeft u ook interesse om het eens te proberen neem dan snel contact op door een mailtje te sturen naar j.oele@bunnikbeweegt.nl of bel 06-11764232.

Een uitgebreider verslag van de clinic van de Old Stars leest u komende week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.

advertentie