Nieuwe fietsenwinkel opent

26 februari 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Frans Berrens opent op 5 maart de Fietsboetiek aan de Molenweg in Bunnik, in het voormalige Pico-pand. Hij verkoopt elektrische fietsen - waaronder high-speed e-bikes - gewone fietsen, racefietsen en mountainbikes. Zelf heeft hij ruime ervaring als wedstrijdrenner. Frans werkt al jaren in de fietsbranche en heeft de ontwikkelingen rondom de elektrische fietsen altijd op de voet gevolgd.

Agnes Corbeij

Frans Berrens (51) is opgegroeid in de regio Utrecht en zit al jaren in de fietswereld. Zelf reed Frans mee met de top van de amateurs. "Vanaf mijn achtste zit ik op de racefiets. Mijn vader fietste ook." Maar ook op werkgebied trok het fietsen. "Toen ik van school af kwam, ben ik in de fietsenwereld gaan werken. Ik heb hiervoor een zaak gehad in Amersfoort en heb bij een fietsenzaak in Houten gewerkt."

LOCATIE Het pand op de Molenweg geeft Frans veel ruimte. "Het is echt een toplocatie. We verkopen gewone fietsen, elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes. Eigenlijk doen we alles. Behalve de brommers." Sinds vorige week is Frans bezig om het pand in te delen en de buitenkant netjes te maken. "Er komen nu al veel mensen binnen lopen. Vaak uit nieuwsgierigheid, maar ik heb ook de eerste onderhoudsklussen al binnen."

ELEKTRISCH Frans weet alles over de elektrische fiets. Over dit onderwerp deed hij meerdere cursussen, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. "De software verbetert snel. De fietsen kunnen steeds langer op een accu rijden en motorisch zit het beter in elkaar." In de Fietsboetiek staan de merken Union, BSP - een Utrechts merk - en Multicycle. Van beide merken heeft Frans zowel gewone als elektrische fietsen. "Het zijn alle drie merken met een goede service en garantieregeling. En zeker Union en BSP zijn goed geprijsd."

OPENING De winkel opent officieel op 5 maart. het uitgebreide verhaal van Frans Berrens en zijn winkel staat volgende week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie