Anja Veenstra (Odijk Tennis): ,,Las Vegas-feest was het hoogtepunt''

Sport

ODIJK Ledenadministratie, secretariaat, websitebeheer, communicatie en het organiseren van feesten, Anja Veenstra heeft het allemaal gedaan als vrijwilliger van SV Odijk Tennis. Het doen van vrijwilligerswerk kreeg zij van huis uit mee en daar heeft de tennisvereniging veel baat bij gehad. Met als hoogtepunt het Las Vegas vrijwilligersfeest in 2013.

Agnes Corbeij

Acht jaar geleden begon Anja met het bijhouden van de ledenadministratie in het bestuur met de ledenadministratie bij SV Odijk Tennis. Later kwam daar de taak van secretaris bij.,,Als kind liep ik al met mijn moeder mee langs de deuren met de collecte van het Rode Kruis. Het hoort erbij, je doet het met elkaar en het geeft me een goed gevoel om iets te doen waar andere blij van worden." Toen haar dochter nog op de lagere school zat, was ze ook altijd betrokken als hulpouder. En acht jaar geleden kwam de vraag van SV Odijk Tennis, waar ze zelf tennist.

[MENSEN] Sindsdien had ze verschillende taken. ,,Ik heb altijd erg genoten van het bijhouden van de ledenadministratie. Het contact met de mensen was heerlijk. Ik kende iedereen op de baan. Alle nieuwe leden kwamen bij mij aan de deur om hun ledenpasje op te halen. Ook in de supermarkt maak ik een praatje met vele leden."

Ook de organisatie van feesten was bij Anja altijd in heel goede handen. Een aantal jaar was ze betrokken bij het opzetten van het jaarlijkse feest om de vrijwilligers te bedanken.

Het mooiste feest, aldus Anja, was het Las Vegas-feest uit 2013. ,,Dat organiseerde ik samen met Richard de Rooij, in die tijd de hoofdtrainer bij SV Odijk Tennis. Met hem kon ik lezen en schrijven, we waren een goed team. Daardoor werd het feest ook een groot succes." Het paviljoen werd omgebouwd tot casino en de vrijwilligers waanden zich, prachtig uitgedost, in Las Vegas. ,,Dat was echt het hoogtepunt van mijn vrijwilligerscarrière bij de vereniging."

[COMMUNICATIE] Twee jaar geleden wisselde Anja van baan en ging een dag per week meer werken. ,,Daardoor werd het teveel allemaal en ben ik uit het bestuur gestapt. Ik heb de ledenadministratie op moeten geven. Dat vond ik wel jammer. Ik kom tegenwoordig mensen tegen op de baan die ik niet ken." Nog steeds is Anja actief bij de vereniging, voor de communicatie. Ze vult de website aan met nieuwsberichten en maakt eens in de zes weken een prachtige nieuwsbrief. Dit jaar was de eerste keer dat ze niet als organisator, maar alleen als bezoeker aanwezig was bij het vrijwilligersfeest. "Dat was best lastig. Maar het is gelukt. Ik heb alleen geholpen met het opruimen."

Kent u ook een sportvrijwilliger die wel wat aandacht verdient? Laat het weten via a.corbeij@bdu.nl.

advertentie