Verlies voor handballers Celeritas

11 januari 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK De herenhandballers van Celeritas hebben in Haarlem hun meerdere moeten erkennen in De Blinkert. In Bunnik -tijdens de openingswedstrijd van het zaalseizoen- trok Celeritas wél aan het langste eind.

Celeritas begon heel onrustig aan de wedstrijd.Van samenwerking in de verdediging was geen sprake. Dit was koren op de molen van de thuisploeg die hier dan ook gretig van profiteerde. Door het chaotisch verdedigen aan Bunnikse zijde moest er nogal eens aan de noodrem getrokken worden, met als gevolg ondertal situaties door de opgelegde tijdstraffen. Na ruim een kwartier spelen keek Celeritas al tegen een 12-5 achterstand aan.

Langzaam keerde de rust bij Celeritas terug en gelijk ging het ook aanvallend beter, de opgelopen achterstand werd voor rust nog teruggebracht tot 15-12. Na rust ontstond er een gelijk opgaand spelbeeld, waarbij de De Blinkert wel steeds de marge van 3 à 4 doelpunten behield tot 6 minuten voor einde. Verdedigend klopte het beter, maar om echt aansluiting te kunnen vinden werden er teveel opgelegde kansen gemist. Het verzet was toen gebroken, in de slotminuten liepen de Haarlemmers nog uit naar een marge van zeven doelpunten met als eindstand 30-23.

Zondag komt VIDO uit Purmerend in De Tol op bezoek, de wedstrijd begint om 13.45 uur.