Marcel Metzelaar is nieuwe voorzitter van de Loopgroep

Sport

Agnes Corbeij

Het waren Bryan Valkenburg en Maarten van Vulpen die in 2006 een bijeenkomst organiseerden in De Gaarde om te kijken of er belangstelling was voor een loopgroep in Bunnik. Die bleek er te zijn. Jan en zijn vrouw Rita waren twee van de aanwezigen. Jan: "Je kon er ter plekke schoenen aan laten meten en ook meteen aan het lopen buiten. Dat was het begin van de Loopgroep Bunnik."

Sindsdien is de vereniging opgebloeid tot een actieve club met iets minder dan honderd leden, veel activiteiten en vooral plezier in lopen. Marcel: "Het streven van onze lopers is niet om toptijden te halen. We willen gewoon lekker bewegen in een gezellige sfeer." Dat betekent echter niet dat de leden niet fanatiek zijn. Er zijn drie trainingstijden in de week, dinsdag- en donderdagavond en zondagochtend, onder leiding van professionele trainers. Ook wordt er naar een bepaald doel toe gewerkt en is er sprake van competitiegevoel. Marcel: "Zo traint iedereen op zijn eigen niveau."

Sinds 2007 organiseren leden van de Loopgroep ook Bunniks Mooiste. Dit jaar wordt de tiende editie gelopen. De voorzitter van de Loopgroep is ook coördinator van dit snel gegroeide hardloopevenement. Marcel heeft dus dit jaar de taak om de jubileumeditie in goede banen te leiden. Elk jaar is er ook een beginnerscursus, een snertloop zoals afgelopen week en een bosloop aan het einde van het seizoen. Ook werd afgelopen twee jaar de bevrijdingsloop nieuw leven in geblazen, van Wageningen naar Bunninchem op 5 mei.

Een van de mooie projecten die tijdens de voorzittersperiode van Jan Klingen gerealiseerd werden, is de G-500, het rondje om het gemeentehuis in Odijk. Dat rondje werd afgelopen jaar aangelegd. "We wilden een rondje waar je ook 's avonds in het donker veilig zou kunnen lopen. Eerst dachten we aan een rondje rond het sportpark aan de Tolhuislaan, maar dat bleek niet haalbaar. We hebben een prijsvraag uitgeschreven en Mariken van der Lubben kwam toen met dit idee. Dat rondje bleek precies 500 meter te zijn en toen was de uitvoering snel gedaan. Er wordt veel gebruik van gemaakt."

Voor het komende jaar heeft Marcel plannen voor de communicatie rond de vereniging. "De website is gedateerd, dus daar gaan we over nadenken. Ook gaan we verder samenwerken met Werkhoven Loopt en het nieuwe Om Odijk, om elkaar te versterken. En we gaan samenwerken met de Lions Club Bunnik op het gebied van het vinden van vrijwilligers voor de evenementen."

advertentie