Volleyballers VC Kromme Rijn kansloos tegen koploper

31 maart 2019 om 20:46 Sport

ODIJK De mannen van VC Kromme Rijn Volleybal traden afgelopen week aan in en tegen koploper Majella uit Utrecht. Het lukte niet om de aanstaand kampioen punten af te pakken. Een duidelijke 4–0 nederlaag moest worden genoteerd voor de ranglijst.

De tekenen vooraf waren al niet gunstig. Twee man geblesseerd en één dag voor de wedstrijd bleek dat de vaste spelverdeler met griep verstek moest laten gaan.

Zodoende mocht 2e set-upper Jan de aanval leiden. De wedstrijd begon uitstekend voor VCKR. Bijna de hele 1e set stonden de mannen op voorsprong maar vanaf de 20 punten kwam Majella langszij. In het superspannende slotfase miste VCKR door een foutservice één setpunt en de Utrechtenaren verzilverden hun 1e setpunt wel meteen via een blokpunt. Ofwel 26–24 voor Majella.

Vanaf set 2 werd het een heel andere wedstrijd. Majella liet zien waarom zij kampioen willen worden. Met name de servicedruk werd opgevoerd waar de Odijkenaren geen antwoord op konden vinden. De wedstrijd werd nimmer meer spannend en op de einduitslag van 4–0 viel niets op af te dingen. Majella komt donderdagavond 11 april op bezoek in Odijk om in die wedstrijd definitief het kampioenschap te behalen. Hopelijk is VCKR dan weer op volle sterkte. Want hun specialiteit is al jaren in Odijk koplopers te trakteren op een nederlaag.

VC Kromme Rijn biedt volleybal voor alle leeftijden en elk niveau. Van jong tot oud, van recreant tot competitiespeler. Kijk op www.vckrommerijn.nl .

Inlichtingen via 06 – 5100 0187. Of mail naar secretaris@vckrommerijn.nl .