Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders massaal naar het buitenland komende vakantieperiodes

2 februari 2022 om 07:17 Partnercontent

Een vakantie naar het buitenland boeken is weer mogelijk! Nederlandse huishoudens maken dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Reisbureaus, maar bijvoorbeeld ook campings aan het Gardameer, in Normandië en aan de Spaanse kust, zien het aantal boekingen op hoog tempo toenemen. Men waarschuwt gezinnen die nog geen plek op de camping gereserveerd heeft, dit op korte termijn te doen om niet achter het net te vissen komende zomervakantie. In de afgelopen twee zomervakanties bleven veel mensen dichtbij huis. Het maakt dat de vraag naar een vakantie in het buitenland dit jaar extra groot lijkt te zijn. Heb jij de vakantie voor de komende zomer al geboekt?

Ook in de voorjaarsvakantie gaan we massaal naar het buitenland 

Niet alleen worden er veel vakanties geboekt voor de zomerperiode. Er zijn ook veel Nederlandse gezinnen die in de meivakantie het vliegtuig pakken. Populair zijn stedentrips naar Zuid-Europese bestemmingen. Denk aan steden als Barcelona, Lissabon en Rome. Het voordeel van dergelijke steden is een zekere garantie op mooi weer in het voorjaar. Haal de shirts met korte mouwen, de jurkjes en je bikini alvast uit de kast!

Wintersportvakantie naar Oostenrijk en Zwitserland 

Naast de stedentrips in Zuid-Europa, wordt de meivakantie traditioneel vaak gebruikt voor een wintersportvakantie in landen als Oostenrijk en Zwitserland. Beide landen hebben de maatregelen aangescherpt in de afgelopen maand, om een snelle verspreiding van het coronavirus te kunnen voorkomen. Het was voor veel Nederlandse gezinnen reden om de wintersportvakantie uit te stellen tot het voorjaar.

Onzekerheid over het weer in de Nederlandse zomer 

Een groot nadeel aan een vakantie in eigen land is de onzekerheid over het weer. Dit bleek afgelopen zomervakantie, waarin het relatief koud en nat was. Het aantal zomerse dagen, een dag waarop de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt, bleef ver achter bij het gemiddelde van de laatste tien tot vijftien jaar. Ook regende het afgelopen zomer veel vaker dan in de jaren daarvoor. Opvallend was dat het voorjaar in Nederland juist relatief mooi was. Je herinnert je vast de fijne avonden in mei en juni, waarop je tot laat buiten kon blijven zitten door het warme weer. De onzekerheid over het weer is in verschillende Zuid-Europese landen logischerwijs veel kleiner.

Nederlandse vakantieparken hebben het druk

Ondanks de onzekerheid over het weer, zien ook Nederlandse campings en vakantieparken het aantal boekingen toenemen. Het is een ontwikkeling die al enkele maanden, sinds het najaar van 2021, aan de gang is. Verschillende vakantieparken geven zelfs aan, dat de bezetting momenteel hoger ligt dan in de periode voorafgaand aan de uitbraak van de pandemie. Mogelijk is het een gunstig voorteken voor de komende zomervakantie. Blijven Nederlanders opnieuw in groten getale dichtbij huis om de mooiste plekken in eigen land te kunnen bezoeken? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie