Afbeelding
Witte kleding

Kun je witte was eigenlijk nog wit krijgen?

6 november 2020 om 07:00 Partnercontent

Er is geen outfit waar witte kleding niet bijpast. Toch eist het dragen van witte kleding zijn tol. Zonnebrand, huidcrème en andere huidcosmetica kunnen helaas voor een verkleuring van het witte kledingstuk zorgen. Niet alleen huidproducten, maar ook lichaamseigen stoffen kunnen hiervoor zorgen. Transpireren is hier een voorbeeld van. Wanneer er extra veel deo wordt gespoten om dit te voorkomen werkt dit voor het witte heren T-shirt averechts. Hoe los je dit op? Is de witte kleding nu nog wel te redden? Natuurlijk. In dit artikel kom je te weten hoe witte was weer hersteld kan worden in de oorspronkelijke witte kleur.

Het beste wasmiddel?

De originele witte kleur in witte kleding krijg je het best terug wanneer er waspoeder wordt gebruikt tijdens de wasbeurt, in tegenstelling tot wasmiddel. Helaas heeft de veel betere werking van waspoeder weinig bekendheid. Toch herstelt de witte kleur van een T-shirt hier het mooist. Buiten het waspoeder zijn er nog een aantal goedjes om de witte kleur terug te krijgen.

1. Schoonmaakazijn in de voorbereiding

Dit middel is perfect voor het herstellen van witte kleuren in kleding. Er is als eerst een emmer nodig waar een klein laagje schoonmaakazijn in gaat. Hier gaat het witte shirt in, die een paar uur weken moet. Op deze manier zal het schoonmaakazijn in genoeg in het shirt trekken. Hierna wordt het shirt uitgespoeld en in de wasmachine gedaan. De wasmachine gaat aan en na de wasbeurt is de witte kleur terug. Niet alleen de witte kleur is terug, maar eventuele transpiratiegeuren die in het shirt zaten zijn ook weg. Kortom, met schoonmaakazijn raak je twee vliegen in één klap.

2. Baking soda gebruiken tijdens de wasbeurt

Elke stralende kleur wit is terug te brengen met baking soda. Voordat de was wordt gedraaid, wordt er een half bakje baking soda toegevoegd. Tijdens de voorwas wordt dit dan aan de trommel toegevoegd. Het is in feite zuiveringszout. Dit is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de drogist, zoals de Etos. De zuiveringseigenschappen van het baking soda zorgen ervoor dat de stralende witte kleur weer in zijn originele staat terugkeert. Elke vorm van een grauwheid in de kleur van het witte shirt zal ontsnappen. Een normaal programma voor witte was is voldoende voor het terugbrengen van de witte kleur. Het baking soda klaart de klus.

3. De redder in nood: ossengalzeep

Ossengalzeep is misschien wel het oudste hulpmiddel tegen een arsenaal aan vlekken. Niet allen vetvlekken, maar ook een witte kleur in kleding is hiermee terug te halen. Net als bij schoonmaakazijn is er eerst een emmer nodig waar in dit geval water in gaat. Hierin gaat een klein blokje ossengalzeep. Wederom net als bij schoonmaakazijn moet het witte shirt hierin enige tijd in dobberen om het in te laten trekken. Tenslotte gaat het shirt mee in de gebruikelijke witte was. Het resultaat is prachtig. De originele stralende witte kleur is terug.

4. Schaf T-shirts aan met dikker katoen

Het kopen van T-shirts kan in verschillende gradaties. Er zijn namelijk een aantal diktes waarin een katoenen T-shirt voorkomt. Hoe dikker het shirt, hoe langer het meegaat. Daarom zijn goedkopere shirts ook van dunner katoen, dit is goedkoper, maar heeft helaas een minder lange levensduur. 200 grams katoen T-shirts staan bovenaan en zijn misschien iets duurder, maar gaan het langst mee van allemaal. ShirtsofCotton.com verkoopt deze shirts. De HEMA verkoopt T-shirt met 120 grams katoen. Uiteindelijk heb je van shirts die van zwaarder katoen zijn gemaakt het meest en langst plezier. Bovendien hebben de shirts van ShirtsofCotton meer ruglengte, waardoor het uit de broek gaan van het shirt verleden tijd is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie