Afbeelding
Sleutels

Met deze tips raak je je sleutels nooit meer kwijt

20 mei 2020 om 13:26 Partnercontent

Als je regelmatig je sleutels kwijtraakt, is dat flink balen. Maar waarschijnlijk/hopelijk ken je jezelf wel en heb je thuis een stapeltje reservesleutels en hebben je buren er ook een voor je voordeur. Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend als je weer eens je sleutels bent verloren. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Als je deze drie belangrijke tips opvolgt raak je nooit meer je sleutels kwijt.

Tip 1: Geef je sleutels een vaste plek

Veel mensen laten de sleutels in de deur zitten om ze te bewaren. Dit klinkt slim, maar als jij vervolgens weggaat en de deur achter je dichttrekt met de sleutels er nog in is het heel lastig om met een reservesleutel de deur open te maken. Dan moet er een slotenmaker komen en dat kan flink in de kosten lopen. Kies daarom voor een vaste plek voor je sleutels, bij voorkeur vlakbij de voordeur maar uit het zicht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een sleutelkastje te nemen, deze heeft een deurtje zodat je niet ziet wat er in zit. Een haakje of tafeltje kan natuurlijk ook. Leg je sleutels bij thuiskomst meteen op deze vaste plek neer, zo heb je geen enkel excuus om je sleutels op de verkeerde plek te leggen.

Tip 2: Gebruik een grote sleutelhanger

Dit klinkt als een stomme tip, maar is eigenlijk heel logisch. Als jij een sleutelbosje van een paar sleutels hebt, merk je het veel minder snel als je deze ergens verliest. Een sleutelbos met een grote honger hoor je direct op de grond vallen. Daarnaast voel je het gemakkelijker door het zware gewicht wat eraan hangt. En als je je sleutels per ongeluk op een andere plek dan normaal hebt gelegd, dan kun je ze met een grote, lompe sleutelhanger gemakkelijker terugvinden. Koop daarom een leuke en grote sleutelhanger, bijvoorbeeld in een typisch souvenirwinkeltje als je op vakantie bent. Zo wordt het toch wel een stuk moeilijker om je sleutelbos kwijt te raken. En omdat het een mooi souvenir en aandenken aan je vakantie is wil je je sleutelbos niet eens kwijtraken.

Tip 3: Kies voor een technologische oplossing

Helpen een vaste plek en een grote sleutelhanger niet? Dan moet je blij zijn dat we in de 21ste eeuw leven, want er zijn allerlei technologische oplossingen om je sleutels minder snel kwijt te raken. Door een sleutelhanger met GPS-tracker aan je sleutelbos te hangen kun je op je telefoon altijd zien waar je sleutels zijn. Dit is natuurlijk vooral handig als je ze buitenshuis bent verloren, want GPS-signalen zijn helaas niet zo precies dat ze het op de meter nauwkeurig kunnen weergeven. Als je de sleutels vaak in huis verliest kun je een sleutelhanger kopen die je kunt activeren met je telefoon of een apart knopje. Deze zal dan heel veel geluid maken, waardoor je de sleutels makkelijker vindt. Maar met zo'n handige sleutelhanger moet je natuurlijk niet je telefoon kwijtraken.

Ben je jouw sleutels helaas toch verloren, dan is het ook mogelijk om te kijken bij verlorenofgevonden.nl. Dit is een samenwerking van de politie en de gemeentes om verloren voorwerpen weer terug te krijgen bij hun rechtmatige eigenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie