Afbeelding
Autoschade

Stijging van schadeautos regio Bunnik

24 maart 2020 om 07:33 Partnercontent

In de Bunnik worden tegenwoordig steeds meer auto's met schadehistorie geconstateerd. Steeds vaker zien lokale autobedrijven dat hun klanten de dupe zijn van malafide handelaren die frauderen met schadevoertuigen om zo meer geld te kunnen verdienen. Ze lichten je op en zorgen ervoor dat jij uiteindelijk voor veel extra kosten aan de auto opdraait. Naast alle extra kosten heb je ook nog eens te veel betaald voor de auto. Je betaalt te veel geld voor wat de auto waard is. Helaas kom je hier vaak later pas achter. Dit gebeurt niet alleen in Bunnik, maar door heel Nederland. Mensen zijn minder alert en vertrouwen vaak te snel iemand. 

Schadeverleden van de auto achterhalen
Tegenwoordig komen steeds meer mensen in aanraking met fraudeurs die hun business hebben gemaakt van de handel in schadeauto's. Ze letten niet goed op bij welke autohandelaar ze een auto kopen. De reputatie van een bedrijf spreekt boekdelen. Koop je bij een lokaal autobedrijf in Bunnik met een goede staat van dienst dan is de kans kleiner op een miskoop omdat je wellicht een vaste klant zal worden en enorme invloed zal hebben op de reputatie. Is er wat met de auto aan de hand, dan kun je ook gemakkelijk bij het bedrijf langs, zo pleiten de lokale garagebedrijven.

Wanneer je het toch verder van huis zoekt, het bedrijf niet kent of de garantievoorwaarden onduidelijk zijn, is het des te belangrijker achtergrond onderzoek te doen. Dit kun je online doen door te zoeken op de naam van het bedrijf in combinatie met review, boordeling en of ervaring. Wanneer dat allemaal in orde is, dan kun je voor het specifieke voertuig van tevoren het schadeverleden controleren. Zo voorkom je dat je een miskoop doet en veel hoge kosten in de toekomst. Vaak heeft een schadeauto veel onbekende schade. Er zijn verschillende manieren waarop je het schadeverleden van een auto kan achterhalen. 

Hieronder lees je hoe je kan voorkomen dat je een schadeauto of anderzijds uberhaubt een slechte auto koopt.
De goedkoopste manier is het zelf controleren van het schadeverleden. Dit kan je zelf thuis doen of laten doen tijdens het bekijken/keuren van de auto bij een garage of dealer. Let goed op de volgende kenmerken:

  • Tot wanneer is de APK geldig? Is de auto onlangs nog gekeurd en wat zijn de bevindingen?
  • Zitten de onderhoudsboekjes erbij? Kijk hierin hoeveel onderhoudsbeurten de auto heeft gehad. Komt dit overeen met de service behoefte? Bel het bedrijf waar de auto is onderhouden en vraag of de informatie in het boekje klopt en wat ze u erover kunnen vertellen.
  • Klopt de kilometerstand? Laat de verkoper een RDW tellerrapport meeleveren.
  • Check het oliepijl en of de olie schoon is. Zit er geen witte aanslag in de dop?
  • Klinkt de motor goed?
  • Bekijk of de naden en bevestigingspunten overal gelijk zijn.

Een andere manier is om online een rapport op te vragen voor het schadeverleden van de auto. Dit kost rond de 10 euro, maar hiervoor krijg je wel een goed beeld van het schadeverleden van de auto die je misschien wel wilt kopen. In het schaderapport staat alle schade die de auto heeft gehad. Er kan zo een goede inschatting gemaakt worden van de waarde van de auto. Je koopt zo een goede auto voor de juiste prijs. 

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een inspecteur mee te nemen bij de bezichtiging of met de auto lang een garagebedrijf te gaan. De meeste lokale bedrijven in Bunnik hebben al aangegeven dat iemand altijd terecht kan voor een aankoopkeuring tegen uurtarief. Dat is handig want een officiële aankoopkeuring is duur en geeft bijna hetzelfde resultaat. Tijdens de inspectie kijkt de specialist alles goed na en geeft jou advies en informatie over de auto. Het is een specialist en daar betaal je ook zeker voor. Je weet wel zeker dat je de goede informatie krijgt en geen slachtoffer wordt van oplichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie