Afbeelding
Eigen foto

Filmhuis Odijk draait muzikale dramafilm !

Overig Deel je nieuws

Het Filmhuis toont op vrijdag 02-12-2022 een hartverwarmende, humoristische dramafilm, die met zijn prachtige muziek en de zang van een engelachtig jongenskoor de harten van vele mensen zal veroveren. 

      Het verhaal speelt zich net na de tweede wereldoorlog af. Een Franse werkeloze muziekdocent accepteert een baantje op een heropvoedingsinternaat. Als surveillant krijgt hij de verantwoordelijkheid voor een groep jongens met probleemgedrag. Hij is geschokt door de dagelijkse harde routine van de school en vooral door het nutteloze beleid van de directeur. De leerkracht besluit de leerlingen op het rechte spoor te krijgen door hen kennis te laten maken met zijn eigen passie; muziek. 

Na een lastig begin verkrijgt hij het respect van het grootste deel van de groep. Dit leidt tot een conflict tussen de leerkracht en de directeur van de school, die natuurlijk een ijzeren discipline voorstaat, en de leerkracht die de jongens wat losser wil laten. De nieuwe omgang werpt evenwel zijn vruchten af. Na een aarzelende start lukt het om de jongens inderdaad aan het zingen te krijgen.. Door het plezier  laten ze minder probleemgedrag zien. Toevallig heeft de leerling die aanvankelijk niet mee wil doen een uitstekende zangstem. Als ook hij bij het koor wordt betrokken ontstaat er een heus jongenskoor met een indrukwekkende solist. 

De film is werkelijk prachtig verzorgd tot in de details, bijvoorbeeld het oude verwaarloosde gebouw in grijzige en beige kleuren, met bladders op de muren en met oude meubels en antiek sanitair. Regelmatig wordt ingezoomd op dit soort details. Waar deze film verder in uitblinkt is in muziek. Het acteren is erg goed gedaan door de kinderen. Ze lijken voornamelijk zichzelf zijn en daarvoor kun je de casting weer subliem noemen.

Vrijdag 2 december start de film om 20.00 uur in de Schoudermantel te Odijk  

                                                         (zaal open om 19.30 uur)

                                                 Kaarten à € 6,- verkrijgbaar bij:

- Slijterij Barrique, Odijk; 

- LET OP ! Kaaswinkel van Maanen, Bunnik en bij 

- Bakkerij Doeleman in Werkhoven.

Reserveren van kaartjes is niet mogelijk. Als er plaats is, zijn er ook kaartjes aan de deur verkrijgbaar.

De medewerkers van het Filmhuis Odijk wensen jullie een mooie filmavond!?

Onlangs hebben we helaas afscheid genomen van enthousiaste vrijwilligers. Dank voor de betrokkenheid en inzet!! Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons een paar keer per jaar willen bijstaan. Als u nieuwsgierig bent, kunt u altijd een mailtje sturen voor informatie. We vinden het ook erg leuk als er weer nieuwe mannen reageren op deze oproep…..   (info@filmhuisodijk.nl )

 !!!  In januari zijn we voornemens de Italiaanse / Franse film ‘Mia Madre’ uit 2016 te vertonen.

advertentie
advertentie