Collage van de eerste editie in 2007
Collage van de eerste editie in 2007 organisatie BM 2007

Al 15 jaar Bunniks Mooiste!

26 augustus 2022 om 09:23 Overig Deel je nieuws

Het hardloopevenement Bunniks Mooiste wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en is inmiddels een vast onderdeel op de evenementenkalender in Bunnik. Maar in 2007 was dat wel anders. Loopgroep Bunnik was net opgericht en een enthousiaste groep hardlopers startte het evenement “Bunniks Mooiste”. De organisatie bestond indertijd uit een team van 6 mensen: Bryan Valkenburg (voorzitter), Steven van Vulpen, Frans van Nie, Jenneke Kemp, Anke Ruijter en Maarten van Vulpen. Ze vonden dat een hardloopclub ook een loopje nodig had. Het oorspronkelijke idee voor de route was een rondje van exact 5 km. Het dorp uit via het bruggetje, dan de Grotelaan op en dan terug via het Vagantenpad en de Gildenring. Maar die laatste twee straten lagen open en dus werd er een grote lus door Rhijnhauwen bijgetrokken. Dit resulteerde in het rondje van 6.2 km die het nu nog steeds is. De start was de eerste jaren nog op het Slot en de tijdsregistratie ging allemaal met de hand. Sterker nog, Maarten regelde dat de start goed verliep, rende vervolgens mee en voegde zich bij de finish meteen weer bij zijn team om de tijden te registreren. Destijds had Bunniks Mooiste al fijne sponsoren, zoals Henk&Wil cafetaria, waar de vergaderingen werden gehouden. Ook zijn ze jaren sponsor geweest van de kinderloop, wat in 2019 over is genomen door de IJskluis. 

Ex-voorzitters Jan Klingen (van 2011-2015) en Marcel Metzelaar (van 2016-2018) blikken terug. Jan: “ Bij clubs en events die op vrijwilligers draaien, is het altijd tricky om iemand uit het team in het zonnetje te zetten. Toch doe ik het: Koos Walrave.  Zeg maar: ‘de Koos’, want hij is als enige al die jaren de stabiele factor van Bunniks Mooiste. Hij is er altijd, pakt alles aan en doet wat hij belooft, van voorbereiding tot en met het opruimen. Hij heeft een geweldig sponsor-netwerk en een kritische, ervaren kijk op dingen. En ook onmisbaar: er is altijd wat met Koos te lachen of te glimlachen. Zonder hem was Bunniks Mooiste nooit zo mooi geworden.”  Marcel vult aan: ”Ja, we hebben altijd een hoop plezier gehad met de voorbereiding en de uitvoering met z’n allen. De fanatieke ouders, de struikelende kinderen bij de start en vooral hoe je dat de volgende keer zou kunnen voorkomen. Maar bovenal de stralende gezichten bij de finish. Of er in die jaren iets is veranderd? Jazeker, de eisen van de vergunning werden steeds strenger waardoor het elk jaar weer een grotere klus werd om alles rond te krijgen. Zeker met de verkeersregelaars die een online examen moeten doen.” Vorig jaar was een speciale editie met veel extra maatregelen. Gelukkig kan het dit jaar weer lekker ouderwets.

Dit jubileumjaar wordt extra feestelijk met diverse eetgelegenheden , muziek langs de route (van Zijldreef en in het centrum), gratis activiteiten voor de kinderen zoals springkussen, een tattoo op je arm en suikerspin. Want wie jarig is trakteert!!! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie