Buitenbioscoop bij Vroeg
Buitenbioscoop bij Vroeg Harold Wennink

Vroeg Buitenbioscoopavond 3 september

Overig Deel je nieuws

Zaterdag 3 september vindt in Bunnik de traditionele buitenbioscoop avond bij Vroeg weer plaats. In het mooie bunkerveld van de monumentale boerderij Vroeg zullen we deze avond “The Peanut Butter falcon” vertonen.

In het bunkerveld, gelegen middenin het gebied met twee erkende Unesco werelderfgoederen de Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes, organiseert restaurant Vroeg een buitenbioscoop avond op het terrein naast het Bunkerpad. Een heerlijke zomeravond met streetfood, grill, bier, wijn en natuurlijk een film die je gezien moet hebben. The Peanut Butter Falcon is een avonturenfilm van Tyler Nilson en Michael Schwartz. Met o.a. Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson en John Hawkes. De 22-jarige Zak (Zack Gottsagen) heeft het syndroom van Down. Hij is door omstandigheden terechtgekomen in een bejaardeninstelling in North Carolina waar hij zijn kamer deelt met de nog immer kwieke grijsaard Carl (Bruce Dern). Zak wordt hier gillend gek, en zijn ontsnapping door het stalen raamwerk oogt dan ook als een geestige hergeboorte. De ietwat gezette wijsneus, die zich met zeep heeft ingesmeerd, wurmt zich door de spijlen, die de vorm van een vulva hebben aangenomen. Vervolgens belandt hij op het gras, waar hij het op een rennen zet, op naar de wijde, onontgonnen wereld. En op weg naar zijn held: de showworstelaar Salt Water Redneck. Zak bezit al jaren een VHS-tape van deze man die naar verluidt kilometers verderop een worstelacademie bestiert.

Onderweg om zijn droom te verwezenlijken sluit hij een verrassende vriendschap met een ruige visser (LaBeouf)

De ontwapenende Gottsagen en erg goed spelende LaBeouf hebben een fijne chemie samen en geven de film een hoge sympathiefactor. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke nazomer filmavond in de openlucht.

advertentie
advertentie