Barbaraschool
Barbaraschool Catho de Kleyn

Barbaraschool wil uitbreiden

15 april 2020 om 14:18 Onderwijs

BUNNIK KS Fectio, de katholieke scholenstichting waar de Barbaraschool in Bunnik onder valt, heeft bij de gemeente een aanvraag gedaan om een lokaal bij te bouwen. Het gaat om een eenmalige investering van ruim 360.000 euro. De gemeenteraad vergadert hier donderdag over. 

door Agnes Corbeij

Het leerlingenaantal van de Barbaraschool in Bunnik stijgt al een aantal jaar. Van 105 in 2016 naar 153 in 2019. Wegens de groei in het aantal leerlingen heeft de Barbaraschool ervoor gekozen om geen combinatiegroepen meer les te geven, maar een groep per leerjaar te hebben. Dat betekent dat de school moet bestaan uit acht lokalen. Nu zijn dat er nog zeven. 

De stijging van het aantal leerlingen zal volgens prognoses van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van het ministerie, geleidelijk doorzetten, tot zo’n 200 leerlingen in 2030. Daarom lijkt het bouwen van een extra lokaal een logische stap. De gemeente is wettelijk verantwoordelijk voor goede huisvesting voor het basisonderwijs. 

De Barbaraschool heeft plannen om de bestaande patio, waar nu de voordeur zit, dicht te bouwen en zodoende een extra lokaal te creëren. Volgens het voorstel van het college aan de gemeenteraad is er bewust en in overleg met de gemeente voor deze optie gekozen omdat hiervoor geen vergunning nodig is en ook het straatbeeld niet wordt aangetast.

Donderdag wordt dit onderwerp in het Open Huis besproken. De gemeenteraad neemt dan nog geen beslissing.     

Schoenendoosactie van een aantal jaren geleden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie