Afbeelding
BO!NK Theateracademie.

Bunnik omgetoverd tot filmset voor ‘Een Beetje Lucht’

17 mei 2021 om 16:00 Media

BUNNIK Een onverwacht beeld in Bunnik, Zeist en Odijk. Op diverse locaties staan de hele maand mei opnames gepland voor de film 'Een Beetje Lucht' van de BO!NK Theateracademie.

In Bunnik op de Barbarschool is het afgelopen zondag een komen en gaan van productiemensen, figuranten, acteurs, camera en geluidsmensen. In de teamkamer zitten de dames van de make-up. De figuranten krijgen instructies, de acteurs krijgen aanwijzingen, en deze zondag wordt vanaf nu tot een normale schooldag omgetoverd.

Voor de cameramannen Martien en Luuk, beide 18 jaar is het de grootste filmproductie waar ze ooit aan hebben meegewerkt. Martien vertelt: ,,De opnames lopen tot nu toe voorspoedig, soms is het wel spannend wat het weer gaat doen." Luuk vult aan: ,,Zo meteen gaan we namelijk gelijk door voor een aantal buitenopnames langs de Kromme Rijn maar dit soort omstandigheden helpen mij juist om nog beter te ontwikkelen als filmmaker."

DE FILM ‘Een beetje lucht’ vertelt het verhaal van jongeren die opgroeien in de coronapandemie. Scriptschrijver Rosanne Geerdes: ,,We volgen in het bijzonder één meisje Emma die astma heeft. De film laat verschillende perspectieven zien, maar het allerbelangrijkste is, dat er naar de corona pandemie wordt gekeken door de ogen van de jongeren. Regisseuse Claudia van Ede: ,,Met deze film willen wij een stem geven aan jongeren, de film is van hen. Hiermee hopen we bij het publiek een diepere laag te laten zien van de coronapandemie."

ZIE JE MIJ? Eind maart konden jongeren zich aanmelden om mee te doen met het project 'Zie Je Mij?'. Vijfendertig jongeren gingen deze uitdaging aan. In dit project hebben zij workshops gevolgd, zoals camera-acteren, én met elkaar op een creatieve wijze onderzocht wat het betekent om op te groeien in de coronapandemie. Vanuit dit onderzoek werd het filmscript 'Een Beetje Lucht' geschreven. Extra bijzonder is het hoge participatiegehalte van jongeren in dit project. Zij bepalen namelijk zelf in grote mate wat het publiek straks te zien krijgt.

De première van 'Een Beetje Lucht' is op 5 september voor genodigden. Daarna wordt de film nog een aantal keer voor publiek getoond. Meer informatie is te lezen op de website, www.boinktheater-academie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie