D66 'er Jan Hoekema aan het woord in de Odijkse raadszaal
D66 'er Jan Hoekema aan het woord in de Odijkse raadszaal Kuun Jenniskens

Coalitieakkoord kort besproken; smeerolie nodig

1 juli 2018 om 11:30 lokaal

ODIJK Oud-burgemeester Jan Hoekema (Wassenaar) was tijdens de raadsvergadering aanwezig om uit te leggen hoe hij in Bunnik als (in)formateur te werk is gegaan. Het werd een terugblik op situaties die we de afgelopen drie maanden al in deze krant hebben gemeld. Opmerkelijk blijft dat hij van mening is dat het huidige college wel wat smeerolie kan gebruiken.

Kuun Jenniskens

Jan Hoekema gaf om die reden het advies om een wethouder toe te voegen. Dat advies is door P21 en De Liberalen niet opgevolgd. Logischerwijs om de balans niet nog meer in het voordeel van P21 te laten doorslaan - die 8 raadszetels heeft, tegenover de 4 zetels van De Liberalen.

Leny Visser (CDA) kraakte kritische noten. Zo noemde ze het onbegrijpelijk dat de wens van het CDA om bestuurlijk te vernieuwen in dorre aarde is gevallen en door de coalitiepartijen van de hand is gewezen. ,,Het is onbegrijpelijk dat de coalitie op deze manier lijkt te kiezen voor het gemak van besturen door 2 wethouders en 2 fractievoorzitters in plaats van de discussie aan gaan met inwoners en de raad. Het is onbegrijpelijk en ongeloofwaardig dat het college gewoon de draad weer oppakt alsof er niets aan de hand is. Het is algemeen bekend dat de chemie tussen de wethouders ver te zoeken is.”

Hein Hoitink (Liberalen) en Arie Viskil (P21) hoopten niettemin op een constructieve samenwerking met oppositiepartij CDA. Beide heren ondertekenden vervolgens namens hun fracties het coalitieakkoord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie